VIDEO Boligforeningen Lillefryd: Valuarer er tegn på griskhed

- Vi er glade for det, vi har. Vi behøver ikke at blive millionærer, siger boligforeningsformand om fravalget af en valuarvurdering

Boligforeningen Lillefryd på Vesterbro kunne godt skrue prisen op på deres boliger, ligesom tusindvis af andre andelsboligforeninger gør i øjeblikket, for for alvor at være en del af boligmarkedets prisfest.

Men det gør de ikke.

- Det har aldrig været meningen, at det her skulle være et rigmandskvarter, siger Erik Hegelund, som udover at være portør på Rigshospitalet også er formand for andelsboligforeningen Lillefryd.

En forening, der råder over 16 lejligheder i størrelsen 42 - 95 kvadratmeter.

- Dem, der er ved at flytte, vil selvfølgelig gerne have en valuar ud, så prisen kan sættes op, men heldigvis har jeg fået resten af bestyrelsen til at se, at det skal vi ikke. Vi skal være anstændige, fortsætter han.

En lidt idealistisk tankegang

Pt. koster andelsboligerne 15.000 kroner per kvadratmeter. Men skulle en valuar ud og vurdere, ville kvadratmeterprisen formentlig stige til det dobbelte, vurderer Erik Hegelund.

- Valuarvurderinger er griske. Vi holder prisen nede, fordi de unge også skal have mulighed for at flytte ind. Det ville være fuldstændig vanvittigt at lade de her gamle lejligheder stige til det dobbelte. Men det er nok også bare en holdning, jeg har, siger han og fortsætter:

- Jeg kan godt se, at det selvfølgelig er en lidt idealistisk tankegang, men når det er så billigt hos os, er det også lettere at få venner og bekendte ind, og vi er glade for det, vi har. Vi behøver ikke at blive millionærer.

Se Erik Hegelunds lejlighed og hør interview i videoen i toppen af artiklen.