VIDEO Er denne bænk Danmarks største spild af penge?

Er en ufunktionel interaktiv bænk til en million kroner spild af penge? Det giver nyt DR1-program svaret på.

I en ny programserie på DR1 går Thomas Buch-Andersen, der er kendt som vært på DR2-programmet Detektor, på jagt efter offentligt spild af penge.

Programmet ’Spild af dine penge’ ser på projekter, der blev unødvendigt dyre på grund af uigennemtænkte beslutninger og dårlig planlægning.

Et af projekterne handler om en interaktiv bænk, der kan lyse og blinke. I alt har den interaktive bænk kostet en million kroner.

Konsulenthjælp for 850.000 kroner

Selve bænken, der står på Islands Brygge i København, er en almindelig bænk af træ og metal og har derfor ikke kostet særlig meget.

Det har computeren og projektøren, der gør bænken interaktiv, derimod.

Computeren og projektøren har kostet mellem 110.000 og 120.000 kroner, mens det resterende beløb op til millionen – cirka 850.000 kroner – er gået til konsulenthjælp.

For dyr af reparere

Men projektøren er gået i stykker, så den interaktive bænk har ikke fungeret i en længere periode. Ifølge Jon Pape, der er områdechef i Københavns Kommune og blandt andet har ansvaret for de københavnske legepladser, ville det koste omkring 20.000 kroner at reparere projektøren.

Det er for mange penge, har han vurderet, og derfor er projektøren taget ned, så den interaktive bænk i dag er en ganske almindelig bænk – bortset fra at den har kostet en million kroner.

Se hvorfor bænken er blevet så dyr og konfrontationen med områdechef i Københavns Kommune, Jon Pape, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter