VIDEO Gammelt slik i nye kasser: Fødevarestyrelsen besøger klamt sliklager

Slik, der har overskredet sidste salgsdato bliver genpakket under kummerlige forhold og solgt med nye salgsdatoer. DR har været med Fødevarestyrelsen på kontrol.

Selvom smagen måske stadig er sød, når man propper et stykke gammelt slik i munden, er det mindre lækkert at tænke på, hvordan det er blevet pakket.

DR Nyheder har i dag dokumenteret, at antallet af sager om fusk med slik er stigende.

Og i aften vises første afsnit af serien 'Sådan svindles Danmark', som kommer tæt på den omfattende svindel med moms og afgifter.

I videoen ovenfor er vi på kontrol med Fødevarestyrelsen, som havde fået et et tip om, at en gruppe mennesker pakkede gammelt slik i et varmt kælderlokale - sandsynligvis med henblik på at sælge det videre:

- De sad og åbnede poser med Katjes, der er udløbet i august måned, og kom dem over i sådan nogle blanke kasser her, siger Søren Jensen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Men ikke alene er slikket for gammelt - det er også blevet pakket under kummerlige forhold:

- Der er ikke noget toilet, så jeg ved ikke rigtigt, hvordan de har klaret det. Men hvis du står og tisser i en busk udenfor og går ned og pakker slik bagefter, kan der være colibakterier og alt muligt at andet, som man påfører slikket.

Se klip fra 'Sådan svindles Danmark' i videoen over artiklen. Hele programmet bliver vist tirsdag kl. 20.45 på DR1.