VIDEO Rengøringsdronningen fra 'Løvens Hule': Jeg investerer i mennesker

Investor Birgit Aaby giver her sine tre gode råd til kommende iværksættere.

Det kræver et særligt drive og et godt team at starte en ny virksomhed op fra bunden og få den til at blive en succes.

Det fortæller rengøringsdronningen Birgit Aaby, der er en del af panelet i 'Løvens Hule', som har sæsonpremiere i dag klokken 20.45 på DR1.

Her skal iværksættere in spe fremlægge deres virksomhedsstrategi over for et panel af succesrige forretningsfolk. Håbet er at få paneldeltagerne til at investere i deres idé, men det er langt fra alle, der kommer lige heldigt fra den opgave.

Men hvordan får man så Birgit Aaby til at tage pengepungen op ad lommen. Her opstiller Birgit Aaby tre ultimative krav.

Ha' det rigtige team

Først og fremmest skal du pitche din idé godt:

- Du skal have styr på dit produkt. Du skal have styr på dit team, og du skal have styr på dine tal og budgetter. Teamet er vigtigst for mig. Du kan have et super produkt og et knap så godt team, så tror jeg ikke på, at det bliver en succes. Til gengæld kan et halvgodt produkt blive en succes med det rigtige team, siger Birgit Aaby.

Ild i øjnene

Men det er ikke nok at have en den gode idé, og det rigtige team:

- Hvis jeg skal investere i en forretning, så handler det om menneskerne. De skal have et specielt drive. De skal have ild i øjnene, siger Birgit Aaby.

Gå all-in

Hvis du har fundet det rigtige team, er det nu bare at dedikere dig 100 procent. Så skal du nok blive en succes, mener Birgit Aaby:

- Jeg investerer i mennesker, der ved, hvad de vil og går all-in. Så drop det, du har i dag. Det er bare at komme af sted, for alle kan blive iværksættere, siger hun.

Birgit Aaby har selv taget den lange seje vej til toppen af dansk erhversliv. Som 21-årig arbejdede hun som rengøringsdame, men mens hun ventede sit andet barn, startede hun sit eget rengøringsfirma. I dag - mere end 20 år efter - har Combi Service A/S 200 medarbejdere og en årlig omsætning på næsten 100 millioner kroner.

Se øverst i artiklen, hvad hendes vigtigste råd er til iværksættere, der vil have succes. Du kan også opleve Birgit Aaby i Løvens Hule på DR1 i aften kl. 20.45.