VIDEO: Se historiske klip med Mærsk Mc-Kinney

Dr.dk har gravet i arkiverne for at finde de bedste og mest mindeværdige klip med Mærsk Mc-Kinney Møller. Se dem her.

Dr.dk har samlet de mindeværdige udsendelser med Mærsk Mc-Kinney Møller. Se dem nedenfor.

Dr.dk har samlet de bedste og mest mindeværdige klip med den nu afdøde skibsreder Mærsk McKinney Møller.

1975: 1. del af portrætDu kan blandt andet se en udsendelse fra 1976 i to dele om Mærsk-Møller-familien, grundlæggelsen af verdensimperiet Mærsk og se Mærsk Møllers barndomshjem i Svendborg. Se første del af udsendelsen her.

1976: 2. del af portræt Anden del af udsendelsen kommer vi tæt på A.P. Møllers maskinfabrik i Hong Kong, diskussion om lønninger. Men man kommer også rundt i verden til koncernerne i både Japan og USA. Derudover får seeren også indblik i familiens privates sfære i hjemmet i Hellerup. Se anden del af udsendelsen her.

2004: Operaen i KøbenhavnHvis du vil se et klip fra nyere tid, kan du se A.P. Møller vise journalist Steffen Kretz rundt i Operaen i København. Her forholder A.P. Møller sig også til den kritik, der i 2006 var omkring byggeriet, og han forklarer, hvad der fik ham til at give en gave til næsten 3 milliarder kroner, og han forklarer, hvorfor huset skulle ligge netop foran Amalienborg. Se udsendelsen "En gave til Danmark" her.2006: Skibsrederen, Arkitekten og Operaen. TematirsdagDR2 har fulgt Operaens tilblivelse fra første gravko satte skovlen i mudderet til sidste vinduespudser forlod det færdige hus. Operaens konstruktion og udformning er fyldt med mageløse detaljer. Bygherren Mærsk Mc-Kinney Møller godkendte personligt hver en stjerneskrue i hele byggeriet og gik arkitekten Henning Larsen så meget i bedene at denne længe overvejede at forlade byggeriet. Se tematirsdagen her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk