VIDEO Uvelkommen stråmand flyttede ind hos Emilie

Pludselig flyttede Monica Murgui ind i Emilies lejlighed. Og så begyndte rudekurverterne ellers at vælte ind.

For omkring to år siden flyttede Monica Murgui ind i Emilie Howe Gersagers kollektiv på Amagerbrogade i København.

Monica Murgui var der godt nok aldrig, og hun betalte ikke husleje. Men pludselig begyndte rudekuverterne at strømme ind ad brevsprækken til de seks beboere i lejligheden.

- Først tænkte vi "hov; mon ikke det er afleveret forkert af posten." Men så kom der bare flere og flere breve til hende. Man plejer at kunne se en forkert adresse, men her stod der bare hendes navn og vores adresse, fortæller Emilie Howe Gersager, der nåede at bo sammen med Monica Murgui i halvandet år, ind til hun flyttede for et halvt år siden.

Svindel for millioner

Monica Murgui er indsat som direktør i virksomheden N. A. Consulting, som i 2014 blev tvangsopløst med en stor skattegæld.

Selskabet mistænkes for at indgå i et svindelnetværk med syv selskaber, der mistænkes for kædesvig, sorte lønninger, fiktive fakturaer og moms- og skattesvig.

- Der var nogle breve fra catering-firmaer, advokatfirmaer og skattevæsenet. Meget spændende breve, men vi åbnede dem ikke. Man har jo ikke lyst til at åbne sådan nogle breve fra Skat i forvejen, siger Emilie Howe Gersager.

Svært at komme ud af

Det er nemt at registrere sit selskab på en adresse. Det kræver ikke en godkendelse fra dem, der bor der i forvejen.

Til gengæld kan det være overordentligt svært at komme af med en direktør og en masse rudekurverter.

Det oplevede Emilie Howe Gersager, der efter halvandet år endnu ikke var sluppet af med Monica Murgui:

- Jeg prøvede først at ringe til Post Danmark, men de kunne ikke gøre andet - de afleverede bare brevene. Så ringede jeg til kommunen. De sagde, det skulle klares på Borgerservice. Så gik jeg derned, men så manglede jeg beboernes cpr-numre, og så måtte jeg derned igen, referer Emilie Howe Gersager.

Hun forstår ikke, hvorfor det skal være så besværligt at smide en person ud af lejligheden, som ikke bor der:

- Jeg synes, der er ret besværligt. Med et Nem-ID kan man bare flytte til den her adresse. Men jeg bor her altså, siger Gersager.

Politiet ringede

Den 6. oktober blev N.A. Consulting begæret tvangsopløst af Erhvervsstyrelsen efter manglende indberetning af årsrapport. Da en kurator bagefter konstaterede, at bogføringen og alle værdier var forsvundet, blev der iværksat en konkursbehandling.

Kurator Nete Weber skriver i sin redegørelse, at selskabet formentlig er blevet anvendt til momssvindel:

- Selskabet må anses at have været handlet med importerede varer, uden at der efterfølgende foretoges angivelser af deraf afledt momstilsvar, hvorved det offentlige blev unddraget betydelige beløb.

- Vi tænkte, at det måske godt kunne være lidt lyssky, og politiet ringede også af nogle omgange, siger Emilie Howe Gersager.

- På en måde syntes vi bare, det var meget fedt, at politiet havde styr på, at der foregår noget lidt lunkent.

Så vidt Emilie Howe Gersager ved, er strømmen af post ikke stoppet, men den er vist taget af:

- Jeg tror ikke, den er stoppet, men der er færre breve. Nu er jeg fraflyttet, men det kan jo blive ved og ved. Det er så nemt at sige, at man bor et forkert sted, siger hun.

FacebookTwitter