Vil liberalisere spillemarkedet

EU mener Danske Spils monopol på lotto- og skrabespil er i strid med reglerne om fri konkurrence. Regeringen overvejer derfor at liberalisere spillemarkedet.

Regeringen forsøger at komme en EU-sag om konkurrenceforvridning i forkøbet ved at liberalisere spillemarkedet. (Foto: Jeppe Michael Jensen © Scanpix)

Regeringen forsøger at komme en EU-sag om konkurrenceforvridning i forkøbet ved at liberalisere spillemarkedet, skriver Jyllands-Posten.

EU mener, at Danske Spils monopol på at udbyde spil som lotto, skrab og oddset forhindrer den fri konkurrence.

Kommissionen ventes at indlede sag mod Danmark senere på ugen.

Skrappe regler

Ifølge Jyllands-Posten kan overvejelser i regeringens økonomiudvalg munde ud i et licenssystem, hvor både Danske Spil og et antal udenlanske spilleselskaber får lov at udbyde spil. Til gengæld skal de forpligte sig til at overholde skrappe regler for at begrænse risikoen for ludomani.

Samtidig skal de betale en afgift, så staten stadig har en portion tipspenge at dele ud af.

Danske Spil havde sidste år en omsætning på 11,2 milliarder kroner, hvoraf 1,65 mia. kr. gik til tipsmidler og 1,1 mia. kr. til statskassen i form af afgifter.

Både internt i regeringen og i regeringspartierne har emnet gennem længere tid sørget for stor debat, da ønsket om at liberalisere markedet er stødt mod kravet om at bevare status quo af hensyn til beløbsmodtagerne.

Facebook
Twitter