Vildt tilbud i 'Løvens hule': Sig dit lægejob op - og du får 800.000 kroner

Der var rift om ægteparret Naomi og Imrans projekt i 'Løvens hule', og parret gik derfra med et milliontilbud.

- Jeg vil gerne tilbyde dig 800.000 kroner for 20 procent af dit firma. På én betingelse: Du skal sige dit job som læge op og bruge al din tid på virksomheden.

Sådan lød tilbuddet fra it-investoren Tommy Ahlers til Imran Rashid i tirsdagens udgave af DR1-programmet 'Løvens hule'. Sammen med hustruen Naomi Gelman ejer han virksomheden Kreakassen, der leverer kasser med kreative projekter til børn.

Og den kage ville den succesfulde "løve" gerne have en bid af, men for at sikre fuld fokus fra Imran Rashids side var kravet, at lægen skulle kvitte jobbet.

Lægen og iværksætteren kunne dog kke umiddelbart svare på, om han var klar til at sige sit job op, men det er faktisk lige præcis det, der er sket siden optagelserne.

Det afslørede han i TÆT PÅ på dr.dk efter programmet, hvor brugerne stillede ham spørgsmål.

- Det var en samlet overvejelse, hvor jeg følte, at Kreakassen og mine øvrige aktiviteter på området om mental sundhed var vigtigere for mig, lyder det fra Imran Rashid.

- For mig som læge handler det om at bruge min viden til at hjælpe mennesker - med at hjælpe sig selv. Jeg skrev bogen 'Sluk' sidste år som sammen med mit og Naomis arbejde med Kreakassen kan få mere kreativitet, fordybelse og nærvær ud til flere mennesker. Det føles præcis lige så rart, som dengang jeg sad i min praksis.

Aftale med "løver" ændret markant

Imran Rashids farvel til lægegerningen er ikke det eneste, der er sket, siden han sammen med hustruen og medejeren Naomi Gelman pitchede idéen foran de fem potentielle investorer.

For da parret forlod 'Løvens hule', var det med to nye investorer, Christian Stadil og Tommy Ahlers, der hver investerede 700.000 kroner for 15 procent af virksomheden. Samtidig afslog parret tilbud fra både Jesper Buch og Birgit Aaby.

Christian Stadil og Tommy Ahlers er stadig med i projektet, men aftalen er blevet ændret markant. Parterne blev efterfølgende enige om, at investeringen skulle ske trinvis.

I stedet er de blevet enige om et konvertibelt lån, som kan blive omdannet til andele på et senere tidspunkt. Lige nu er ejerfordelingen i firmaet derfor 45 procent til både Imran Rashid og Naomi Gelman, og en anden investor har lige købt 10 procent.

- "Løvernes" investering/andel kommer så småt til at vokse over tid, så snart vi er helt klar med den nye distributionspartner, forklarer Imran Rashid.

- Vi skal have distributionen, altså det underliggende produktionsapparat, helt på plads, før det giver mening at bruge penge på en skalering. Hvis ikke det kommer på plads, giver det ikke mening at tage hele investeringen ind, da risikoen ellers er for stor for investorerne.

Vil lave mental økobevægelse

Selvom Imran Rashid har sagt sit job op, er det stadig kun Naomi Gelman, der er fuld tid på projektet. De er stadig de to eneste ansatte, da alt andet er outsourcet, og Imran Rashid bruger stadig tid på at holde foredrag om, hvordan digitalisering påvirker mennesker.

Han håber, at 'Kreakassen' kan være med til at rykke noget i den måde, danskerne opdrager deres børn på.

- Forhåbentlig har jeg om fem år sammen med Naomi fået etableret en 'mental økobevægelse', hvor kreativitet, fordybelse og nærvær er en del af alle børns opvækst. Ikke nødvendigvis med vores Kreakasse, men som værdier, som forældre opdager er vigtige for deres børns fremtidige mentale sundhed, siger han.