Vindenergi er vejen til billigere elektricitet

Når virksomhederne til næste år skal betale for udledning af CO2, så vil vindenergien blive den billigste vej til produktion af elektricitet. Det viser en ny analyse.

Når der skal betales for udledning af CO2, så vil det være billigere at producere elektricitet af vindenergi i forhold til at producere det af fossile brændstoffer som kul, olie og naturgas. (Foto: Per Hermansen © DR Bornholm)

Elektricitet kan produceres billigere af vindmøller end af kulkraftværker og naturgas. Det fremgår af en analyse, som en international, uafhængig analysevirksomhed har udarbejdet.

Emerging Energy Research har for vindmølleproducenten Vestas analyseret en række forskellige scenarier for udviklingen i oliepriser og med en fast pris for CO2-kvoter.

Analysen viser, at når der skal betales for udledningen af CO2, og det bliver en realitet med Kyoto-protokollen, som træder i kraft i 2008, så stiger prisen for elektricitet produceret på fossile brændstoffer som kul og gas, skriver Børsen.

Og det gør prisen på el fra vindkraft i stand til at konkurrere med el, som er produceret ved hjælp af kul eller naturgas.

Facebook
Twitter