Vindmøllegiganten Siemens Gamesa vil fyre op mod 6.000 ansatte

En fjerdedel af virksomhedens medarbejdere arbejder i Danmark.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke lande der bliver ramt. (Foto: VINCENT WEST © Scanpix)

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa Renewable Energy vil i de kommende måneder fyre op mod 6.000 medarbejdere i 24 lande.

Det sker som led i en større omstrukturering af virksomheden, der blandt andet melder om faldende salg af vindturbiner på pressede markeder som Indien og Storbritannien.

Virksomheden har i runde tal 27.000 ansatte, hvoraf de 6.600 arbejder i Danmark på blandt andet fabrikker i Aalborg, Vejle, Brande og Esbjerg. Dermed arbejder cirka en fjerdedel af virksomhedens medarbejdere altså i Danmark.

Pressechef i Siemens Gamesa Renewable Energy Rasmus Windfeld oplyser i en skriftlig kommentar til DR Nyheder, at det endnu er uvist, hvor mange af de 6.000 nye fyringer, der kommer til at berøre ansatte i Danmark.

- Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke lande der bliver ramt af de forventede reduktioner. Forhandlinger med repræsentanter for medarbejderne vil blive opstartet snarest i de berørte lande, udtaler Rasmus Windfeld.

Faldende indtjening

I perioden fra april til september er virksomhedens omsætning faldet med 12 procent, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Vores finansielle ydeevne er fortsat ikke på det niveau, vi stræber efter. Men det står klart, at vi gør positive fremskridt, udtaler administrerende direktør i Siemens Gamesa Renewable Energy Markus Tacke i pressemeddelelsen.

Virksomheden har allerede i år gennemført flere store fyringsrunder, hvor i alt omkring 1.000 medarbejdere i Danmark ifølge pressechef Rasmus Windfeld mistede deres arbejde.

Det gik blandt andet hårdt ud over vindmøllefabrikken Siemens Gamesa Renewable Energy i Aalborg.

DR Nyheder har været i kontakt med Siemens Gamesa, der ikke ønsker at stille op til et interview.

FacebookTwitter