Virksomheder får statsstøtte og fyrer

120 millioner kroner fik store danske virksomheder sidste år i erhvervsstøtte. Samtidig havde virksomhederne et milliardoverskud og fyrede 10.000 medarbejdere.

Vestas fik sidste år 3,5 millioner kroner i erhvervsstøtte.

25 store, danske virksomheder modtog sidste år mere end 120 millioner kroner i erhvervsstøtte samtidig med, at virksomhederne fyrede 10.000 medarbejdere. De samme virksomheder havde et overskud på 23 milliarder kroner.

Det afslører en kortlægning af sidste års direkte erhvervsstøtte på 3,7 milliarder kroner, som Ugebrevet A4 har foretaget i samarbejde med Kaas & Mulvad.

Ikke meget for skattekronerne

- Set fra mit synspunkt får skatteborgerne ikke meget ud af skattemillionerne, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen fra den liberale tænketank CEPOS.

Han får støtte af Socialdemokraternes næstformand Nick Hækkerup:

- Når vi giver erhvervsstøtte, er det meningen, at der skal skabes vækst og dermed arbejdspladser. Erhvervsstøtten er ikke et ekstra bidrag til aktionærerne, der med samme hånd hælder helt almindeligt hårdtarbejdende danskere ud til arbejdsløshed, siger han.

Socialdemokraterne vil ændre støtten, så den gives til virksomheder, der skaber vækst og arbejdspladser.

Vestas: Godt for samfundet

Vestas en en af de virksomheder, som har fået erhvervsstøtte samtidig med, at vindmøllegiganten var et af de firmaer, som fyrede allerflest medarbejdere både i 2009 og 2010.

Vestas kom ud af 2009 med et overskud på 4,2 milliarder. Alligevel mener pressechef i Vestas Michael Holm, at de 3,5 millioner kroner, som firmaet har modtaget i erhvervsstøtte, er givet godt ud for samfundet. Pengene er gået til at forske og udvikle vindmølleteknologien.

Facebook
Twitter