Virksomheder forsikrer sig selv

En række af landets største virksomheder dropper forsikringsselskabet og vælger selv at stå for forsikringerne. De opretter nye selskaber, som står for forsikringerne og bliver overvåget af Finanstilsynet.

Store danske forsikringsselskaber vælger i stigende grad at oprette et forsikringsselskab og selv stå for driften af selskabets forsikringer. Det er billigere og giver mindre besvær ... også når skaden er sket. (Foto: DR)

Flere af Danmarks største virksomheder driver også forsikringsselskab, og de tjener millioner af kroner på selv at stå for forsikringerne. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Ifølge ugebrevet er selskaberne blevet så trætte af evige præmiestigninger på forsikringer, at de oprettet et såkaldt captive.

- Der er vel omkring 15 captives i Danmark i dag, men der er helt sikkert flere på vej. Jeg vil anslå, at der i hvert fald er 50 virksomheder yderligere, som kunne have gavn af det her. De captives, jeg har været med til at lave, har alle haft bedre forsikringsforløb end ventet og giver overskud, siger Office Head Lars Andersen fra forsikringsrådgiverne i Marsh.

En god forretning

Det er selskaber som Danish Crown, Lundbeck, Carlsberg og TDC, der i dag driver deres helt eget forsikringsselskab under tilsyn fra Finanstilsynet, og selskaberne tjener godt på deres forsikringsforretning.

Det er alt lige fra bygning-løsøre til arbejdsskadeforsikring, som selskaberne i dag vælger at forsikre selv.

Det gælder eksempelvis Dong. Her sender man årligt omkring 80 millioner kroner ned i sit eget forsikringsselskab i stedet for at tegne forsikring i almindeligt forsikringsselskab.

Facebook
Twitter