Virksomheder siger nej til piercing og tatovering

Det er en rigtig dårlig idé at møde op til jobsamtale med piercet næse eller tatoveret underarme, hvis man vil have job som butiksassistent, it-medarbejder eller advokatsekretær. Det viser en spritny undersøgelse.

Det er en rigtig dårlig idé at møde op til jobsamtale medpiercet næse eller tatoverede underarme, hvis man vil have job sombutiksassistent, it-medarbejder eller advokatsekretær.

En ny undersøgelse fra Dansk Handel & Service viser, at fireud af fem virksomheder lægger stor vægt på den personlige hygiejne,når de ansætter folk. To tredjedele af arbejdsgiverne nævnertatoveringer, piercing og påklædning, som en afgørende faktor for,hvem de vælger. En detalje som håndtrykket betyder noget forhalvdelen af arbejdsgiverne.

- Det er overraskende for mig hvor meget den fysiske fremtrædenrent faktisk betyder. Når man tænker på hvor populære og udbredtetatoveringer og piercinger er i dag, må man nok sige, atvirksomhederne stadig er ret konservative på det område. De vilhave folk, der er præsentable, og der falder kropsudsmykningeraltså ikke i god smag, siger udviklingschef Markus Bjørn Kraft fraDansk Handel & Service.

Køn og etnisk oprindelse uden betydning

Undersøgelsen, der omfatter 200 virksomheder indenfor detailhandel,kontor og serviceområdet, viser også, at køn og etnisk oprindelseikke har den store betydning. Kun fire procent af virksomhedernemener således, at det har betydning, om jobansøgeren har udenlandskbaggrund.

- Det er udtryk for, at mange af vores virksomheder ikke mindstindenfor butiksområdet, allerede har en lang tradition og godeerfaringer med ansættelse af nydanskere. Og det samme gælder for såvidt også mange virksomheder indenfor forretningsservice, der ermeget internationalt orienteret, siger Markus Bjørn Kraft.

Personlig kemi meget vigtig

Han er til gengæld ensmule overrasket over, at virksomhederne anser de personligekvalifikationer, som initiativ, energi og personlig kemi, for atvære lige så vigtige som de faglige kvalifikationer.

- Vi vidste godt, at tendensen i erhvervslivet er, at depersonlige kvalifikationer spiller en stadig større rolle. Men deter alligevel overraskende, at de allerede betyder lige så meget somde faglige kvalifikationer. Enten regner arbejdsgiverne med, at detfaglige er i orden, eller også vurderer de bare, at det er nemt atopgradere de faglige kvalifikationer, hvis man først finder denrigtige person til jobbet, siger Markus Bjørn Kraft.

Og så kan det måske berolige mange, at arbejdsgiverne ikkemener, at en nervøs optræden under jobsamtalen, betyderalverden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk