Vismænd blåstempler blå plan

Regeringens økonomiske politik får stor ros af vismænd i ny rapport.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen får ros for regeringens økonomiske politik af vismænd. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Den netop offentliggjorte vismandsrapport roser i store vendinger den siddende regerings økonomiske politik. Blandt andet får den meget omtalte tilbagetækningsreform vismændene til at vende deres tommelfingere op ad:

- Aftalen om en tilbagetrækningsreform indebærer et mere fremtidssikret pensionssystem. Det skyldes, at aftalen forbedrer den finanspolitiske holdbarhed og fører til en mere "fair" fordeling af pensionsperioder på tværs af generationerne, siger overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

Godt med hurtigt nedjustering af alder

Vismændene lægger især vægt på, at tilbagetrækningsreformen hurtigt nedjusterer efterløns- og pensionsalderen:

- Det er en kvalitet ved aftalen, at justeringerne i efterløns- og pensionsalderen kommer hurtigt og er fastlagt konkret af et nuværende folketingsflertal, siger Hans Jørgen Whitta-Jacobsen og fortsætter:

- Ifølge Velfærdsaftalen fra 2006 skulle justeringerne i pensionsaldrene først begynde fra 2019. Det tilgodeså i høj grad nuværende generationer på bekostning af fremtidige, og en utroværdigt stor del af tilpasningenvar overladt til fremtidige folketingsflertal.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk