VM i badminton kan være fixet

Matchfixer påstår at have fixet VM for hold. Forbundet ser med stor alvor på sagen.

Da de to danske badmintonspillere Kim Astrup og Hans-Kristian Vittinghus blev kontaktet i juni, havde matchfixeren flere kort på hånden, da han ville overbevise de to danskere om at deltage i manipulation af kampe.

Ikke nok med at han ville betale spillerne for at manipulere kampene de selv deltog i. De kunne også selv få lov at spille penge på kampene for på den måde at tjene flere penge.

Samtidig fortalte han, at han havde fixet kampe på allerøverste niveau. Til VM for hold.

Thomas Cup

For da Kim Astrup spurgte ind til, hvordan matchfixing foregik, og hvilke turneringer det tidligere havde fundet sted i, kunne matchfixeren fra Malaysia fortælle, at der i både Singapore Open og Thomas Cup, to af de største turneringer i sporten, havde været fixede kampe.

Det fremgår af den dokumentation spillerne har fremlagt for 21Søndag.

- Jeg valgte at få så mange informationer ud af matchfixeren som overhovedet muligt, for at have den stærkest mulige sag, når jeg gik til forbundet. Det er naturligvis skræmmende, at det kommer så tæt på, fortæller Kim Astrup der er nummer 22 på verdensranglisten i herredouble til DR Nyheder.

VM for hold

Thomas Cup er VM for hold, hvor de bedste mandlige spillere dyster om at være verdens bedste på herresiden. Singapore Open er en såkaldt Super Series turnering, hvor de bedste spillere i verden deltager.

- Vi må sige, at de to turneringer er blandt de største, vi har i sporten. Og vi ser med meget stor alvor på denne sag, der nu er givet videre til politiet, siger præsidenten for Det Internationale Badminton Forbund, Poul-Erik Høyer, til 21Søndag.

Han ønsker ikke at sætte mange flere ord på den aktuelle sag, men erkender at badmintonsporten ligesom en række andre sportsgrene har fået en fjende, der skal tages alvorligt.

- Det er klart, at når badminton er så stor en sportsgren som den er, specielt i Asien. Og der spilles så mange penge på kampene. Så vil der vil være spillere, der bliver tilbudt matchfixing. Det vil være blåøjet at tro andet, siger han.

Skræmmende tæt på

Hans-Kristian Vittinghus valgte hurtigt at afslå matchfixeren da tilbuddet tikkede ind via Facebook, men efterfølgende er det gået op for ham, at manden er meget tæt sporten på, og at han har været rundt til turneringer, hvor spillerne er.

- Jeg var interesseret i at finde ud af, hvem han var. Og ved at undersøge det nærmere kan man finde billeder på Facebook, hvor han er ude i badmintonhallerne sammen med en række af de allerbedste asiatiske spillere.

- Så alene det at han har adgang til at komme backstage gør, at man må tage det her ekstra alvorligt, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Samtalerne mellem spillerne og matchfixeren er et led af den politiundersøgelse, der lige nu er i gang hos det malaysiske politi.

Da 21Søndag henvender sig til den formodede matchfixer, afviser han ethvert kendskab til sagen.

Se hele indslaget fra 21 Søndag øverst.

Facebook
Twitter