Volkswagen rykker krisemøde til i dag

Volkwagens (VW) aktie har mistet næsten en tredjedel af sin værdi siden fredag. Bestyrelsen fremrykker krisemøde to dage til i dag.

Volkswagens 20 personer store bestyrelse fremrykker krisemøde to dage til i dag. (Foto: Andy rain © Scanpix)

Volkwagens (VW) aktie har mistet næsten en tredjedel af sin værdi siden fredag.

Store bødeforlæg venter forude, og alvorlige buler i både kunders og myndigheders tillid har lavet dybe ridser i lakken hos en af verdens største bilfabrikanter.

Før den tyske bilproducents image kører helt i grøften, har bestyrelsen valgt at fremskynde et krisemøde fra fredag til i dag.

Her skal Volkswagens øverste chef, Martin Winterkorn, ifølge Ritzau stå ret og fortælle sin version af skandalen.

Undskyld

Martin Winterkorn har selv undskyldt. Men han siger samtidig, at han vil blive på posten og få Volkswagen igennem krisen.

- Jeg giver jer mit ord. Vi vil arbejde videre med den størst mulige åbenhed og transparens, lyder fra en skyldbetynget direktør.

Ifølge finanssitet Bloomberg var det meningen, at bestyrelsen skulle have forlænget Martin Winterkorns kontrakt under mødet på fredag.

Men nu bliver der ifølge Ritzau spekuleret i, om bestyrelsen kunne finde på at afskedige ham og erstatte ham med Porsches topschef, Matthias Müller. Det har en talsmand for Volkswagen indtil videre afvist, skriver nyhedsbureauet.

Kæmpe bøder i vente

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, opfordrer til fuld gennemsigtighed i den kommende proces.

Og i går trådte koncernens amerikanske chef, Michael Horn, frem ved præsentationen af fabrikantens nyeste Passat.

- We screwed up, var ordene.

Volkswagen, der har næsten 600.000 ansatte, er løbet ind i et voldsomt uvejr, efter det amerikanske miljøagentur har åbnet en sag mod selskabet om svindel med test af flere dieselmodellers udslip af miljøforurenende stoffer.

Den tyske koncern venter nu en bøde fra de amerikanske myndigheder på omkring 120 milliarder kroner. Og i går satte selskabet et beløb svarende til næsten 49 milliarder kroner af til at udrede de 11 millioner biler, der er snydt med.

Det er gode grunde for Berthold Huber, der er formand for den 20 personer store bestyrelse, til at fremrykke et krisemøde.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk