Volvo tilbagekalder 6.500 biler i Danmark

Efter tilfælde af brand i motorrum tilbagekalder Volvo 503.000 biler globalt. 6.500 af dem er danske.

Opdager man en misduft fra motorrummet, skal men stoppe bilen og kontakte Volvo-assistance, lyder det fra Volvo (arkivfoto) (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)

Volvo tilbagekalder 6.500 biler i Danmark, efter at der i udlandet har været tilfælde af brand i motorrummet, bekræfter Jan Larsen, PR Manager i Volvo Cars Denmark.

- Det er det, vi kalder en 'præventiv recall'. Der er konstateret enkelte tilfælde globalt, hvor der er opstået en mindre brand i motorrummet, siger han.

Skat vil i den kommende tid sende breve til Volvo-ejere med toliters fircylindret dieselmotorer produceret mellem 2014 og 2019 med oplysninger om sagen.

Her fremgår det, at bilejerne skal kontakte en lokal Volvo-forhandler og aftale tid til eftersyn og softwareopdatering.

Skat sender brevene ud

- Der vil ske en lille ombygning af bilen, og så kommer der en softwareopdatering. Så er alt godt og trygt igen.

Nogle af bilejerne har modtaget brevet fra Skat, som sender brevene ud, fordi Volvo ikke må ligge inde med oplysninger om, hvem der ejer bilerne.

Der er ifølge Jan Larsen ingen grund til bekymring hos de mange tusinde danske Volvo-ejere, som kører i de pågældende biler.

- Men opdager man, inden man kommer til eftersyn ved sin lokale forhandler, en misduft fra motorrummet, skal man stoppe bilen og kontakte Volvo-assistance, siger Jan Larsen.

På verdensplan er det i omegnen af 503.000 biler, som Volvo tilbagekalder på grund af den mulige motorfejl.

/ritzau/

Facebook
Twitter