Volvos første elbil kan køre 400 kilometer på en ladning

Volvo Car har præsenteret sin første eldrevne bil, der kan lades op til 80 procent på 40 minutter.

Volvo Cars har præsenteret sin første fuldt eldrevne bil og vil fremover præsenterer en ny elbil hvert år. (Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)

Den kinesiskejede svenske bilproducent Volvo Cars har lanceret sin første fuldt eldrevne bil i Los Angeles, skriver Mirror.

Elbilen er baseret på Volvos lille suv, XC40-modellen, og den kan køre 400 kilometer på en opladning. Til sammenligning kan en elbil fra producenten Tesla køre omkring 600 kilometer på en ladning.

Den eldrevne Volvo kan lades op til 80 procent på 40 minutter, skriver Mirror.

- Vi har sagt det mange gange før: For Volvo Cars er fremtiden elektrisk.

- I dag tager vi et stort skridt i den retning med lanceringen af vores fuldt elektriske bil, XC40 Recharge, siger administrerende direktør Hakan Samuelsson ifølge den britiske avis.

Batteriet er placeret under gulvet i bilen, og dermed er der plads til bagage forrest, hvor en benzin- eller dieselmotor normalt ville sidde.

Den nye bil er desuden udstyret med et Android styresystem, og man kan bruge Google Maps og Google Play Store fra forsædet.

- Vi vil give den samme oplevelse i din bil, som når du bruger din telefon, men tilpasset til sikker interaktion under kørsel, siger teknologisk chef Henrik Green.

Det er uvist, hvad bilen kommer til at koste.

Volvo har meldt ud, at man fremover vil lancere en ny eldreven bil hvert år, og i 2025 er målet, at halvdelen af Volvos biler kører på el.

I august blev der i Danmark solgt 340 elbiler mod 18.697 diesel- eller benzinbiler.

/ritzau/