Vred Pensam-kunde: Min pension forsvandt i syv år

Igennem syv år var en sosu-assistents pensionspenge fra fem store arbejdegivere forsvundet. En nytårsnat dukkede pengene pludselig op.

Igennem syv år var sosu-assistents Lone Lofts pensionspenge fra fem store arbejdegivere forsvundet. En nytårsnat dukkede pengene pludselig op.

Fagforbundet FOA's pensionskasse, Pensam, bliver beskyldt at snyde sine kunder.

Lone Loft Rasmussen mener, at hun er blevet snydt for tusindvis af kroner, fordi pensionskassen ikke havde registreret de pensionsindbetalinger, som hendes arbejdsgivere havde foretaget.

Siden 1986 har Lone Loft Rasmussen været fastansat på Århus Sygehus som sosu-assistent.

Fem store arbejdsgivere

Men da hun i 2005 samtidig får vikararbejde i hjemmeplejen i Odder kommune går det helt galt. Hendes pensionsoplysninger i Pensam er et syndigt rod.

- Jeg kan ikke se, hvad arbejdsgiverne har indbetalt. Jeg kan ikke se, hvad jeg har stående, og jeg ikke se, hvordan pengene er forrentet, fortæller Lone Loft Rasmussen til DR Nyheder.

Det ender med, at Lone Loft Rasmussen pensionspenge helt er forsvundet.

Selv om hun på sine lønsedler kan se, at hendes skiftende arbejdsgivere har indbetalt pension, hævder Pensam, at de ikke har modtaget pengene.

Syv års forgæves tovtrækkeri

- Jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at fem store arbejdsgivere som Odder Kommune, Aarhus Kommune, FOA, Aarhus Sygehus og Aarhus Universitetshospital kan glemme at indbetale pensionen, siger Lone Loft Rasmussen.

Men efter syv års forgæves tovtrækkeri, hvor hun har rendt Pensam på dørene, får hun pludselig at vide, at hendes arbejdsgivere på samme tidspunkt - nytårsnat i 2011 - har indbetalt 104.000 kroner på hendes pensionskonto i Pensam.

Lone Loft Rasmussen kaldet det "meget atypisk", at alle fem arbejdsgivere på lige samme tidspunkt nytårsnat indbetaler det, hun har til gode.

Pensam indrømmer fejl

Sosu-assistenten aner i dag ikke, om det er det rigtige beløb, hun har fået. Og hun ved heller ikke, om beløbet er forrentet som det skal.

- Det har jeg det rigtigt dårligt med, fordi jeg føler, at Pensam har stjålet pengene fra mig, hvis jeg ikke har fået afkast af dem.

Pensam skriver i en mail, at der er begået fejl både fra arbejdsgivernes og Pensams side. Men at Pensam har sikret sig, at fejlene ikke har kostet Lone Loft Rasmussen penge.

Har du haft problemer med dit pensionsselselskab. Skriv til DRslar@dr.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter