Vrede investorer planlægger søgsmål mod Danske Bank

En gruppe udenlandske investorer vil sagsøge Danske Bank for deres tab på aktier grundet hvidvasksag.

Et advokatfirma planlægger at sagsøge Danske Bank for det kurstab, de har lidt grundet hvidvasksagen i Estland. (Arkiv) (Foto: © Jacob Gronholt-Pedersen, REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Udenlandske investorer repræsenteret af advokatfirmaet Németh Sigetty planlægger at sagsøge Danske Bank for at få erstatning for tab efter faldet i aktiekursen på grund af hvidvasksagen.

Det skriver Berlingske, der har talt med advokat Ole Sigetty. Berlingske oplyser dog ikke, hvor mange investorer eller hvor store beløb advokaterne repræsenterer.

- Det forekommer os ret åbenbart, at der er en sammenhæng mellem den måde, der er ageret på – eller snarere ikke ageret – fra Danske Banks side og så de markante tab, som bankens aktionærer har lidt, siger Ole Sigetty.

Søgsmålet forventes indsendt inden udgangen af marts 2019.

Investorer har tabt 100 milliarder

Aktierne i Danske Bank er faldet med omkring 50 procent, siden sagen om hvidvask i bankens estiske kom ud i offentligheden i 2017. Det svarer til et tab hos investorerne på omkring 100 milliarder kroner.

Bag Németh Sigettys planlagte søgsmål står flere udenlandske advokatfirmaer, der repræsenterer udenlandske investorer.

Samlingen af advokatfirmaer søger stadig efter flere aktionærer, der vil deltage i søgsmålet.

Gruppesøgsmål fra aktionærer er ikke uset i Danmark, men har ikke oplevet megen succes.

Dansk Aktionærforening måtte droppe et fælles søgsmål mod Pandora efter kurskollapset i 2011 og en gruppe aktionærer i OW Bunker, der gik konkurs i 2014, har endnu ikke fået deres sag for retten.

/ritzau/