Webbutikken Zalando politianmeldt for at sende spammails

18 forbrugere har modtaget ulovlige spammails fra Zalando.

Internetbutikken Zalando skriver i en skriftlig kommentar til DR Nyheder, at man er kede af situationen. (Foto: HANNIBAL HANSCHKE © Scanpix)

Internetbutikken Zalando har i mindst 173 tilfælde overtrådt markedsføringslovens forbud mod spam over for i alt 18 forbrugere.

Det mener i hvert fald Forbrugerombudsmanden, der nu har meldt butikken til politiet.

Størstedelen af de mange spammails indeholdt ifølge Forbrugerombudsmanden personlige anbefalinger til Zalandos produkter.

Af de 18 klagere har 16 forklaret, at de aldrig havde givet samtykke til at modtage reklamemails, mens de sidste to fik tilsendt reklamer, selvom de havde trukket deres samtykke tilbage.

Lov om markedsføringsmails

Ifølge markedsføringsloven kan en virksomhed ”… markedsføre egne tilsvarende produkter eller tjenesteydelser til kunden via elektronisk post.”

Det kræver dog, at forbrugeren har mulighed for let og gratis at frabede sig reklamerne, når de oplyser deres mailadresse.

Kilde: Forbrugerombudsmanden

Slut med reklamemails til danske kunder

Ifølge Zalando skyldtes det en teknisk fejl, at kunderne ikke kunne fravælge reklamemails, da de gav deres e-mailadresse til selskabet, og at nogle kunder ikke blev slettet fra afmeldingssystemet, selvom de havde bedt om det.

Zalando forklarer over for DR Nyheder, at de er meget kede af situationen, og at de tekniske problemer nu er blevet løst.

- En anden grund til utilfredshed var en tvetydig kommunikation omkring samtykket for at modtage produktanbefalinger på mail. Som en konsekvens af det er vi nu stoppet med at sende produktanbefalinger i Danmark. Derudover fortsætter vi med at kigge på de tekniske muligheder for at gøre betingelserne for reklame-mails endnu mere gennemsigtige i fremtiden, skriver virksomheden i en skriftlig kommentar.

De mange spammails indeholdt ifølge Forbrugerombudsmanden personlige anbefalinger til Zalandos produkter.

Opslået af DR Nyheder på 4. marts 2016