Yousee vil ikke oplyse om årsag til nedbrud - Faxe mangler stadig kanaler

YouSee har fundet fejlen, der fik tv-signalet i hele landet til at forsvinde, men vil ikke fortælle om årsagen.

Nedbruddet for Yousee-kunder skete kl. 6.30 nytårsaftendag, og de værst ramte kunder har først fået signalet tilbage efter 30 timer. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

I mere end et døgn har hundredtusindvis tv-seere landet over fået vist sne eller sort skærm i stedet for dronningens nytårstale, rådhusur og skihop.

Drypvist er signalet vendt tilbage til Yousees kunder, men en lille lomme kunder ved Faxe Ladeplads mangler enkelte kanaler i deres tv-pakker, oplyser pressemedarbejder Povl Rasmussen.

De værst ramte kunder har stået uden tv-signal i op mod 30 timer. Langt de fleste har dog siden søndag eftermiddag kunnet se DR's og TV2's kanaler.

Signalet røg lørdag omkring klokken 16.30. Dermed gik mange kunder blandt andet glip af at se dronning Margrethes nytårstale.

TDC har lovet en 'underholdningsoplevelse' som kompensation, men hvad det konkret dækker over er ikke klart.

Heller ikke årsagen til fejlen vil YouSee løfte sløret for.

- Der er et analysearbejde i gang i øjeblikket. Vi har lokaliseret fejlen, men vi arbejder på at forstå, hvordan det kunne ske. Før vi har klarlagt det, har vi ikke lyst til at udtale os nærmere om baggrunden for nedbruddet, siger Povl Rasmussen.

Selskabet har cirka 1,2 millioner kabel-tv-kunder. Det svarer til cirka 45 procent af samtlige danske husstande.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter