Zentropa-tatovering er vejen frem

Seks elever hos Zentropa har fået en tatovering med filmselskabets logo. Det kan blive en god investering, for de står forrest i køen, når der er et ledigt job eller skal gives lønforhøjelse.

Filmselskabet Zentropa tilbyder sine elever en tatovering med firmaets logo, og det kan være en god forretning. Ifølge Zentropa-direktør Peter Aalbæk står tatoverede elever nemlig forrest til faste job og forfremmelser. (© aptn)

Få en tatovering med firma-logo. Det tilbud har Zentropas direktør Peter Aalbæk Jensen givet virksomhedens 25 elever. Foreløbig har seks af dem taget imod tilbuddet, og det kan være en rigtig god forretning.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de elever, der vælger at få en tatovering, har langt større chancer for at få job i Zentropa på et senere tidspunkt. Under elevtiden vil de også avancere hurtigere op i hierarkiet og få mere i løn end de andre, siger Peter Aalbæk Jensen til Avisen.dk.

Tatovering er vejen til succes

Han forventer, at flere elever vil lægge krop til de tatoverede firma-logoer, og så er det ifølge direktøren logisk, at et firmalogo kan føre til hurtigere forfremmelser.

- Jeg mener: hvem kan stå for ansatte, der har truffet et valg, der dækker fire gange fire cm på røven, siger Peter Aalbæk.

Oprindelig var det kravet, at tatoveringerne skulle laves på ballerne, men siden har Peter Aalbæk Jensen blødt lidt op på det krav. Visionerne med tatoveringerne er dog helt klare.

- Jeg nyder tanken om, at flere af de her elever om 10 års tid vil slå deres tatoverede Zentropa-røve i chefstolene i den danske film- og tv-branche, siger Peter Aalbæk Jensen.

Misbrug af magt

Men den tanke nyder Jens Bidstrup ikke. Han er formand for Film- og tv-arbejder Foreningen, og han synes, at Peter Aalbæk går langt ud over hvad en chef kan tillade sig.

- At Peter Aalbæk Jensen opfordrer sine elever, som er i den nederste del at fødekæden i filmbranchen til at få en tatovering, synes jeg er ulækkert. Han misbruger sin position ved at love dem hurtigere forfremmelse og mere i løn. Det lyder som om, at klappen er gået ned for den alfaderlige hyggeonkel Aalbæk. Jeg håber for de tatoverede elever, at de har løfterne om højere løn på skrift, siger han ifølge Avisen.dk.

Håber på fast arbejde

Zentropas elever er typisk mellem 21 og 27 år. De starter som receptionister og runnere og avancerer under den treårige uddannelse. Lønnen er nul kroner det første halve år, 8.500 kroner det næste halve år. Andet år er lønnen 11.500 kroner og det sidste år tjener de 13.500 kroner om måneden.

En af dem, der har fået en tatovering, er Jesper Jarl Pedersen, og han er glad for firmalogoet.

- Den er et minde om en periode i mit liv, hvor jeg er gået fra at være en uerfaren elev til at være én, der varetager et rigtigt arbejde med masser af ansvar. Og så vil den også altid minde mig om, at jeg har arbejdet på en skør arbejdsplads. Jeg tror ikke, der er muligt at finde et ligeså skørt sted som Zentropa, siger Jesper Jarl Pedersen, der selv har ni måneder tilbage af sin tre-årige uddannelse på filmselskabet.

Jesper Jarl Pedersen er formand for de elever, der går på uddannelsen, og han kunne godt tænke sig at veksle elevpladsen ud med fast arbejde i filmselskabet.

Facebook
Twitter