Ziegler roser massemøde i Forligsen: Der har været for mange spøgelser

For første gang er stat, regioner og kommuner indkaldt til parallelle forhandlinger i Forligsinstitutionen.

Forligsmanden har begået en lille genistreg ved at indkalde de tre stridende parter i de offentlige overenskomstforhandlinger til bunkebryllup.

Det mener Michael Ziegler (K), der som chefforhandler for kommunerne står midt i orkanens øje.

- Jeg har virkelig oplevet, at vi er kørt fast. Men nu er min mavefornemmelse, at jeg faktisk tror på det her træk, som forligsmanden laver her, siger Ziegler.

- Hun siger ok, nu har vi prøvet at forhandle ved de her tre borde, men det er kørt fast hele tiden, og i virkeligheden er det nok kørt fast, fordi der har været spøgelser i forhandlingsrummene.

Musketereden har gjort det svært

Forhandlingerne i Forligsinstitutionen har stået på i over seks uger, og den såkaldte musketered på tværs af fagbevægelsen har gjort det svært at få bevægelse i forhandlingerne, mener Michael Ziegler.

Fagbevægelsen har givet håndslag på, at der skal falde en aftale om lærernes arbejdstid, den betalte spisepause og løn, inden de kan nikke ja til et mæglingsforslag fra forligsmanden.

- Når vi forhandler på det kommunale område, er der et spøgelse, der hedder frokostpause på det statslige område, og når de forhandler på det statslige område, er der et spøgelse i rummet, der hedder lærernes arbejdstidsregler, som primært er et spørgsmål for kommunerne, siger Michael Ziegler.

Parallelle ryk

Fristen for at nå til enighed om de offentlige overenskomster udløber ved midnatstid i dag. Forligsmand Mette Christensen har dog forskellige redskaber i værktøjskassen og har blandt andet mulighed for at udsætte en konflikt med 14 dage.

Men nu har hun for første gang i det langstrakte forløb både indkaldt stat, regioner og kommuner til forhandlinger fra klokken 10 i dag:

- Ved at få og samlet måske ikke i samme rum men tre parallelle rum, der kører samtidig, kan vi måske få håndteret det her samtidigt, så der ikke er nogen, der siger nej til at lave et ryk, fordi de ikke kan lave et ryk uden deres kammerater eller musketer-venner laver et ryk, siger Michael Ziegler.

Facebook
Twitter