Ziegler: Vi afviste nyt lærerforslag i onsdags

KL modtog lærernes nye forslag i onsdag, og samme dag afviste KL forslaget. Alligvel sender lærerne forslaget ud i pressen.

(Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Da Lærernes Centralorganisation (LC) tidligt fredag eftermiddag sendte et nyt forslag ud i pressen, vidste LC godt, at forslaget ikke ville få KL tilbage til forhandlingsbordet i striden om lærernes overenskomst.

KL modtog nemlig allerede forslaget fra lærerne i onsdags, og allerede onsdag eftermiddag klokken 15.48 sendte KL's chefforhandler Michael Ziegler en mail til lærernes forhandler Anders Bondo Christensen, hvor han afviste forslaget.

Det fortæller Michael Ziegler til DR Nyheder:

- Når lærerne går i pressen i dag og siger, at her er et nyt forslag fra Lærernes Centralorganisation, så er det velvidende, at det er et forslag, der er overbragt til KL i onsdags, og at vi har meldt tilbage, at det her ikke er løsningen på den konflikt, vi står i, og at vi derfor har afvist forslaget.

Ziegler forklarer videre, at for ham at se er forslagets indpakning ny, men indholdet er det samme, og derfor er der ikke noget nyt at forhandle om.

Ziegler: Et pressestunt

Ziegler har ikke kun skrevet til Anders Bondo Christensen. De to har også har talt i telefon om det nye forslag i går, torsdag, hvor Ziegler igen afviste det.

KL's chefforhandler betragter det derfor kun som et pressestunt, at Lærernes Centralorganisation sender forslaget ud i pressen i dag.

- Det er et forsøg på to ting. Det ene er, at lærerne vil fremstå godt i det samlede mediebillede ved at fremstå som dem, der hele tiden kommer med nye forslag. Det kan være svært for den almindelige dansker at forstå, at der ikke er noget nyt i de forslag, der fremkommer, siger Michael Ziegler.

- Vi kender knasterne

Han mener samtidig, at det er et forsøg på at forhale processen.

- De forslår, at vi nu skal bruge det næste års tid på at forhandle. Det kommer der ikke noget afgørende nyt ud af. Vi kender udmærket de grundlæggende knaster i denne her overenskomstforhandling, siger Michael Ziegler og fortsætter:

- Det handler om, hvem der skal bestemme, hvad lærernes arbejdstid bliver brugt til, og der må en af parterne give sig. Vi får ikke noget ud at forhandle med hinanden i et nyt kalenderår.

Bondo: Ziegler misforstår

Anders Bondo Christensen bekræfter over for DR Nyheder, at KL modtog forslaget i onsdags, og at Ziegler allerede afviste forslaget onsdag eftermiddag.

Hvorfor sender I forslaget ud, når I er klar over, at det er afvist?

- Vores medlemmer, borgmestre og forældre skal vide, hvad vi foretager os. Og så har vi et håb om, at KL's bestyrelse vil overveje, og det her er en mulighed for at genoptage forhandlingerne, siger Anders Bondo Christensen.

Samtidig understreger lærerformanden, at han er uenig i, at der intet nyt er i forslaget.

- Det her forslag er grundlæggende nyt. Vi foreslår, at vi visker tavlen ren og begynder på ny ved at hente international ekspertise ind til forhandlingerne, siger han.

Hvis de to parter ikke genoptager forhandlingerne, vil en lockout træde i kraft efter påske på tirsdag.

Facebook
Twitter