100 af Messerschmidts valgplakater er stjålet

Dansk Folkepartis spidskandidat, Morten Messerschmidt, har anmeldt tyveri af 100 valgplakater til politiet. Også V-kandidat er ramt.

Morten Messerschmidt (DF) kalder det forstemmende, at han igen har fået stjålet valgplakater. (© DR)

Morten Messerschmidt, der er Dansk Folkepartis spidskandidat til europaparlamentsvalget, har i nat fået stjålet 100 valgplakater i Grenå.

- 100 valgplakater er taget ned i min gamle valgkreds til Folketinget. Det er jo træls. I 2009 blev mine billboards (vægplakater) og plakater overmalet og fjernet. Jeg havde håbet, at vi var kommet videre. Så det er lidt forstemmende, siger Morten Messerschmidt.

Han vil anmelde hærværket til politiet. I 2009 hængte gerningsmænd hans nedtagne valgplakater op efter EU-parlamentsvalget, så Morten Messerschmidt risikerede bøder, fordi han ikke fjernede sine valgplakater inden fristen.

Attentat mod valget

- Det er rendyrket chikane. Da der er tale om hærværk og tyveri, vil jeg selvfølgelig politianmelde det. Jeg har hørt, at der også skal have været hærværk mod andre kandidaters plakater i Hillerød, Birkerød og i Klampenborg, siger Morten Messerschmidt.

- Det er et attentat mod hele valget, at man ikke kan have sine plakater hængende i fred, siger han.

Venstres kandidat Nicolai Svejgaard har mistet 25-40 valgplakater på Knippelsbro i København. Hærværket skete fra lørdag 3. maj, da partierne hængte deres valgplakater op.

V-plakater er revet ned

- Plakaterne er systematisk revet ned på Knippelsbro, hvor de borgerlige kandidater er ramt. Ganske få timer efter, at plakaterne var hængt op, var nogle i gang med at vandalisere dem, siger Nicolaj Svejgaard.

Socialdemokraternes spidskandidat, Jeppe Kofod, kender ikke til omfattende hærværk mod sine plakater i valgkampen.

/ritzau/