10.000 har fået kontanthjælp i over ti år

Beskæftigelsesministeren kalder det aldeles uacceptabelt, at der er så mange langtidsmodtagere af kontanthjælp.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen kalder det uacceptabelt, at så mange har fået kontanthjælp i mere end ti år. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Næsten 10.000 danskere i den erhvervsaktive alder har været på kontanthjælp i ti år eller mere, viser en opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen mener, at tallene kalder på en opsang til systemet, skriver Jyllands-Posten.

- Det er helt og aldeles uacceptabelt, at vi har mennesker i Danmark, som har gået på kontanthjælp så længe uden en eneste måneds afbrydelse i form af job eller uddannelse, siger han.

- Disse mennesker har mange problemer at slås med i form af fysiske skavanker, psykisk sygdom, krise og ledighed, og vi er nødt til at håndtere udfordringen individorienteret, siger han.

I Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer i Danmark siger formand Helle Linnet, at disse menneskers problemer ofte er så langvarige og komplekse, at jobcentret ikke kan løse dem alene.

Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening mener, at systemet er blevet alt for opsplittet og specialiseret, så der ikke foregår en koordineret og tværfaglig indsats.

Især personer fra Iran og Somalia fylder i statistikken. I alt har 43 procent udenlandsk baggrund.

/ritzau/

FacebookTwitter