200 asylansøgere har fortrudt deres ansøgning

Dansk Flygtningehjælp oplever, at flere asylansøgere overvejer at droppe ansøgningen.

Sidste år valgte mindst 200 asylansøgere at trække deres asylansøgning i Danmark tilbage. Det viser en ny opgørelse fra Udlændingestyrelsen ifølge Radio24syv.

En del asylansøgere frafalder deres ansøgning om asyl direkte hos Rigspolitiet, og derfor er tallet "forventeligt større end det fremgår af styrelsens opgørelse", lyder det fra integrationsminister Inger Støjberg.

Ifølge Dansk Flygtningehjælp er der mange forskellige årsager til, at asylansøgere overvejer at trække deres ansøgning.

- For nogle er det et spørgsmål om sygdom i familien i hjemlandet. For andre er årsagen familiesammenføringsreglerne, og så er der nogle, der alligevel ikke tror, de vil få asyl, siger Dansk Flygtningehjælps asylchef, Eva Singer.

Organisationen oplever at flre overvejer at droppe deres asylansøgning, mens antallet af asylansøgere, der har trukket deres ansøgning, er jævnt fordelt ud over hele året.

Det fremgår ikke af opgørelsen, hvilke lande asylansøgerne kommer fra, eller hvorfor de trækker deres ansøgning om asyl.

Dansk Flygtningehjælp taler blandt andre med folk fra Irak, Iran og Afghanistan, der beder om rådgivning, fordi de overvejer at trække deres asylansøgning tilbage.

- Vi hører også om asylansøgere fra Iran, der føler sig forpligtede til at tage hjem, fordi nogle i deres familie er blevet anholdt som en konsekvens af, at de tog til Danmark, siger Eva Singer til radiostationen.

Sidste år søgte 21.225 mennesker asyl i Danmark. Det vil sige, at cirka én procent af asylansøgerne fortrød deres rejse.

/ritzau/