2.000 kroner for få minutters møde

Socialdemokraten Ole Christensen fra Europaparlamentet hævede diæter for et møde, som han reelt ikke deltog i, men mener ikke, at han har gjort noget forkert.

Socialdemokraten Ole Christensen strøg fra et EU-møde efter et par minutter, men fastholder at han har ret til diæter. (Foto: Socialdemokraterne © Socialdemokraterne)

Flere medlemmer af Europa-Parlamentet hæver diæter på over 2000 kroner for et møde, selv om de kun er til stede i ganske få minutter.

De skriver sig på mødelisten, og så går de igen kort efter.

En af dem er socialdemokraternes parlamentsmedlem, Ole Christensen. Han meldte sig mandag aften til et møde i parlamentet, men var der kun få minutter, dokumenterer DR Nyheder.

Ole Christensen mener selv, at han har ret til pengene, fordi han tidligere på dagen havde deltaget i møder i Danmark:

Christensen: Var til flere møder, så derfor er det ok

- Jeg var til møde i Danmark siden morgenstunden, så derfor mener jeg, at det er helt i orden, siger det socialdemokratiske parlamentsmedlem, Ole Christensen.

Det er andre uenige i: Professor Marlene Wind, der er leder af Center for Europæisk Politik på Københavns Universitet, siger at det ikke er i overensstemmelse med retningslinierne for arbejdet i Europaparlamentet at hæve diæter uden at deltage i møderne:

- Ole Christensens adfærd er dybt problematisk, siger Marlene Wind.

Professor: Dybt problematiske regler bør laves om

Marlene Wind mener, at reglerne bør laves om, så parlamentarikerne kun får udbetalt penge, hvis de kan fremvise en hotel-kvittering på et hotelværelse i Strasbourg, eller hvor de har opholdt sig.

- Når parlamentarikere lader som om, de deltager i møder og får penge, er det med til at befolkningen får mere politikerlede overfor dét, der foregår i EU, fastslår professoren.

Facebook
Twitter