25.000 ansatte og milliardbudget: Her er Thornings nye job

Thorning bliver Red Barnets blot anden internationale direktør.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har flere gange tidligere kæmpet for børns rettigheder. Her ses hun i en markering for skolegang til alle på Christiansborg Slotsplads i 2014. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Når Helle Thorning-Schmidt fra april sætter sig i direktørstolen på Red Barnets internationale kontor i London, bliver hun den blot anden direktør for verdens største uafhængige børneorganisation.

Her får den tidligere statsminister det øverste ledelsesansvar for i omegnen af 25.000 ansatte fordelt over hele verden. Red Barnets 30 organisationer er samlet aktive i 120 lande, hvor de hjælper børn.

Organisationen anslår selv, at de i 2014 hjalp 55 millioner børn igennem deres arbejde. Som øverste leder i organisationen kan Thorning-Schmidt også se frem til en del rejseaktivitet. Således har forgængeren på posten ofte ladet sig interviewe i verdens brændpunkter af internationale medier.

Samlet har Save the Children International en årlig omsætning på omkring 14 milliarder danske kroner.

Stor lønstigning

Helle Thorning-Schmidt afløser briten Jasmine Whitbread, der var Red Barnet Internationals første direktør. Overtager hun også britens lønniveau, så er der udsigt til en betragtelig lønstigning set i forhold til statsministervederlaget.

Red Barnet
  • Har 25.000 ansatte på verdensplan
  • Er aktive i 120 lande
  • Stiftet efter første verdenskrig i 1919

Whitbread tjente i sin periode som direktør for Red Barnet mellem 2,5 og 2,8 millioner kroner om året i løn og bonusser. Til sammenligning udgør vederlaget som dansk statsminister lige under 1,5 millioner kroner årligt.

Da britiske formiddagsaviser i 2014 omtalte lønniveauet i organisationen, forsvarede bestyrelsen lønningerne med, at ”rollen er sammenlignelig med rollen som leder af et større FN-agentur eller en top-position i Verdensbanken".

Der venter altså Thorning et stort ansvar i Red Barnet. Hendes forgænger gav dette råd, da hun i 2011 lod sig interviewe om at lede og ændre en stor organisation som Red Barnet af konsulentvirksomheden Boston Consulting Group.

- Sørg for, at du har gjort dit forarbejde. Sørg for at have en kernegruppe – den behøver ikke være stor – af centrale personer, der er helt klar på at tage rejsen med dig. Plej og undervurder ikke værdien af den gruppe. Prøv så – lidt efter lidt at udvide den gruppe, sagde Whitebread.

Få et indblik i Helle Thorning-Schmidts nye job som Red Barnets internationale direktør.

Opslået af DR Politik på 14. januar 2016