287 nye skatter under VK

Skatter og afgifter blev sat op 287 gange under de tidligere regeringer ledet af Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen.

(© DR)

Trods sit højt besungne skattestop satte den borgerlige VK-regering skatter og afgifter op 287 gange i sin regeringstid fra 2001 til 2011. Det viser et svar fra skatteminister Thor Möger Pedersen til den socialdemokratiske skatteordfører Thomas Jensen.

Det betyder med andre ord, at VK-regeringen i sine 120 måneder ved magten gav skatte- og afgiftsskruen et nyt vrid 2,4 gange hver måned.

- Det giver simpelthen ikke mening, at Venstre fastholder deres såkaldte skattestop, når VK-regeringen senest med Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen samtidig hævede skatter og afgifter 287 gange, herunder 231 gange for erhvervslivet, siger Thomas Jensen og fortsætter:

- Venstres slogan om at "det ikke må være dyrere at være dansker", som Venstres folketingspolitikere igen og igen gentager som en papegøje klinger unægtelig noget hult, når man selv har været med til så mange skatte- og afgiftsstigninger, siger Socialdemokraternes skatteordfører.

Flest i Foghs sidste år

Ifølge opgørelsen fra Skatteministeriet gik de 231 af den borgerlige regerings skatte- og afgiftsstigninger ud over erhvervslivet, mens yderligere 56 afgifts- og skattestigninger var målrettet personer.

Tallene fra Skatteministeriet viser også, at det især var i folketingsåret 2008/09, som var Anders Fogh Rasmussen sidste år som leder af regeringen, der kom mange nye skatter. I det folketingsår kulminerede de nye skatte- og afgiftsforhøjelser med 121. Året efter Fogh faldt de til 17.

Facebook
Twitter