38 byer i landet får i dag statsarbejdspladser fra København

Store dele af landet bliver tilgodeset i ny plan, der fremlægges klokken 12.

38 byer rundt om i landet vil ifølge oplysninger til DR Nyheder komme til at rumme statslige aktiviteter, der ikke er der i forvejen.

Det er muligt, at de pågældende byer i forvejen har statslige arbejdspladser, men de vil i så fald få endnu flere.

Regeringen har lagt op til en særdeles omfattende plan for udflytningen af de statslige arbejdspladser, og ifølge TV2 News’ oplysninger drejer det sig om udflytning af mere end 3.000 arbejdspladser.

Planen præsenteres klokken 12 af statsminister Lars Løkke Rasmussen, erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, finansminister Claus Hjort Frederiksen og skatteminister Karsten Lauritzen.

Afsætter 400 millioner

Regeringen annoncerede sine planer om at flytte statsjob ud af hovedstaden allerede i valgkampen, og siden regeringsdannelsen har de forskellige ministerier budt ind til erhvervs- og vækstministeren med forslag til styrelser og andre arbejdspladser, der kunne komme i spil.

Der er ifølge DR Nyheders oplysninger blevet lagt vægt på geografi og spredning rundt i landet i regeringens proces. Der skal også være blevet lagt vægt på transportmuligheder, uddannelser og fagligt miljø i de områder, der skal modtage nye arbejdspladser.

Regeringen har i sit netop fremlagte finanslovforslag afsat 400 millioner kroner til udflytning af statslige arbejdspladser.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde i valgkampen, at store dele af den kommende plan ikke kræver flertal i folketingssalen. Det kan regeringen groft sagt bare beslutte.

Uanset at Venstre-regeringen ikke nødvendigvis har brug for et parlamentarisk flertal, har regeringens største støtteparti, Dansk Folkeparti, allerede tilkendegivet, at man er klar til at støtte planen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter