4.000 ekstra om måneden: 11.000 ansatte på hospitalerne i Region Hovedstaden får nu tillæg for at klø på over vinteren

Sygeplejerskerne er glade - men mener stadig, der skal findes en løsning på længere sigt.

Nogle sygeplejersker og andre faggrupper i Region Hovedstaden kan nu se frem til en større lønseddel i nogle måneder. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

Nu er der ekstra penge på lønsedlen på vej til omkring 30 procent af medarbejderne på hospitalerne i Region Hovedstaden.

Regionen har nemlig besluttet at bruge de penge, som Folketinget har sat af til fastholde sundhedspersonale i en presset corona-vinter, på at give omkring 11.000 medarbejdere et såkaldt fastholdelsestillæg i op til fire måneder.

For en fuldtidsansat kommer tillægget til at være på 4.000 kroner, og får man det i alle fire måneder er der altså 16.000 kroner ekstra i løn før skat. Tillægget går både til sygeplejersker, social- og sundhedspersonale, bioanalytikere og en række andre faggrupper, skriver regionen i en pressemeddelelse.

Det er de enkelte hospitaler i regionen, der vurderer, hvilke afdelinger der er mest presset, og hvor medarbejderne derfor får et tillæg i et forsøg på at få dem til at blive.

Hos sygeplejerskerne i regionen er man glade for, at der nu er ekstra kroner på lønsedlen i en periode.

- Jeg er ganske tilfreds med, at der nu bliver udmøntet penge til en bred gruppe medarbejdere, og at der er tale om nogle beløb, der kan mærkes, siger Kristina Robins, der er kredsformand i Dansk Sygeplejeråd i hovedstaden.

Vinterpakke skal hjælpe sygehuse

Pengene kommer fra den milliard kroner, som blev sat af på finansloven til at gøre sundhedsvæsnet mere robust hen over vinteren, hvor man på hospitalerne har været presset af både coronapatienter og problemer med at få vagtplanerne til at gå op på grund af medarbejdermangel.

- Man skal se det sådan, at det er en ganske fornuftig løsning for en periode, hvor jeg håber, det er med til at fastholde både sygeplejersker og andre medarbejdere i den her periode, siger Kristina Robins.

Men sygeplejerskernes utilfredshed med løn og arbejdsvilkår rødder tilbage fra strejken i juni er ikke forsvundet med tillægget.

- Det er en løsning lige nu, og så kan man jo se, hvor meget det er med til at fastholde medarbejderne. Så ved man jo, at det er en del af løsningen fremadrettet at se på lønnen, men i høj grad også at se på arbejdsvilkårene, siger Kristina Robins.

Af de ansatte, der står til at få tillægget, er størstedelen - 6.175 styks - sygeplejersker. 1.559 er social- og sundhedspersonale, mens 755 bioanalytikere, 646 læger, 488 lægesekretærer samt flere andre faggrupper også får tillægget.

FacebookTwitter