51-årig økonomichef fra Humlebæk tager Vestagers plads i Folketinget

De Radikale får den i offentligheden ukendte Helge Vagn Jacobsen i Folketinget efter Margrethe Vestagers exit.

- Det lå ikke lige i kortene, at både Christian Friis Bach og Margrethe Vestager skulle træde ud af folketingsgruppen i denne periode, hvilket var forudsætningen for, at jeg kunne indtræde, men jeg glæder mig bestemt til det, siger Helge Vagn Jacobsen. (© DR Nyheder)

51-årige Helge Vagn Jacobsen fra Humlebæk afløser Margrethe Vestager hos De Radikale, når hun forlader Folketinget til fordel for jobbet som EU-kommissær. Margrethe Vestager er valgt i Nordsjællands Storkreds, hvor også hendes efterfølger var opstillet ved valget i 2001. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg blev ringet op søndag morgen af Det Radikale Venstres sekretariatet i Folketinget med beskeden, fortæller Helge Vagn Jacobsen, der næppe havde forestillet sig at skulle i Folketinget i denne valgperiode, da han er andensuppleant i sit parti.

Lå ikke i kortene

- Det lå ikke lige i kortene, at både Christian Friis Bach og Margrethe Vestager skulle træde ud af folketingsgruppen i denne periode, hvilket var forudsætningen for, at jeg kunne indtræde, men jeg glæder mig bestemt til det, siger Helge Vagn Jacobsen.

Helge Vagn Jacobsen er uddannet cand. scient. pol. og har de seneste to år været vicedirektør i økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, hvor han i nu 15 år har bestredet forskellige lederstillinger i samme forvaltning.

/DR Nyheder

Facebook
Twitter