62.000 børn blev ramt af kontanthjælpsloftet sidste år

Flere end 62.000 børn har forældre, der er blevet trukket i ydelser efter stramninger af kontanthjælpsregler.

47.664 børn er blevet berørt udelukkende af kontanthjælpsloftet. 6.339 børn er blevet ramt udelukkende af 225-timers-reglen, mens 8.070 børn er berørt af både kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen. (Foto: Michael Bothager © Scanpix)

62.073 børn blev i de sidste tre måneder af sidste år ramt af kontanthjælpsloftet og/eller 225-timers-reglen. Det viser et nyt svar til Folketinget fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

- Det er da - om man så må sige - en betydelig del af børn, hvis forældre er ramt af kontanthjælpsloftet eller 225-timers-reglen, siger ministeren til Ritzau.

Kontanthjælpsloftet

Blå blok er blevet enige om nye regler for det, som kaldes kontanthjælpsloftet - altså grænsen for, hvor meget folk kan modtage i offentlige ydelser. Mindre ferie, mindre boligstøtte og krav om mindst 225 timers arbejde på et år er blandt de nye regler.

Se Tema

- Derfor er det vigtige budskab jo, at vi kan glæde os over, at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldende - og at vi ser en bedre økonomi, der gør det nemmere at få et job.

47.664 børn er blevet berørt udelukkende af kontanthjælpsloftet. 6.339 børn er blevet ramt udelukkende af 225-timers-reglen, mens 8.070 børn er berørt af både kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen.

- Det er et skræmmende højt tal, og jeg er personligt dybt berørt over det, siger Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Finn Sørensen, som har bedt om tallene fra ministeren.

- Det bekræfter, at det eneste, vi får ud af de her voldsomme stramninger, er, at vi gør tusindvis af børnefamilier fattigere.

Troels Lund Poulsen pointerer, at man allerbedst hjælper børnene ved at få deres forældre i arbejde. Det kan Finn Sørensen "kun være enig i":

- Men så spørger jeg bare: Hvad gør ministeren for, at det skal lykkes? Det hjælper ikke de mennesker, at de bliver straffet hårdt økonomisk.

/ritzau/