65 millioner kroner mod omskæring, abort og børneægteskaber

Udenrigsminister Kristian Jensen giver penge til fond, der kæmper mod omskæring, abort og børneægteskaber.

Udenrigsminister Kristian Jensen har på konferencen Women Deliver givet 65 millioner kroner fra ulandsbistanden til en fond, der bekæmper omskæring, abort og børneægteskaber. (Foto: Markku Ojala © Scanpix)

På vegne af Danmark har udenrigsminister Kristian Jensen givet 65 millioner kroner til civilsamfundsfonden AmplifyChange. Pengene er en del af den danske ulandsbistand.

Det sker i forbindelse med konferencen Women Deliver, som i denne uge finder sted i København.

Fonden støtter civilsamfund i udviklingslandene, der kæmper mod omskæring, abort og børneægteskaber.

- AmplifyChange har været en organisation, der har været dygtige til at nå ud og skabe den kulturelle forandring, der skal til for at stoppe barnebrude, for at stoppe omskæring af piger og for at skabe bedre sundhedsvilkår til kvinder, siger Kristian Jensen.

Fonden blev lanceret i september 2014 af kronprinsesse Mary under FN's Generalforsamling, og den har godkendt 182 projekter i 151 lande.

Danmark er medinitiativtager til fonden sammen med Holland og to private amerikanske fonde. Siden er blandt andet Norge og Storbritannien kommet til som bidragydere.

Med det nye bidrag på 65 millioner kroner har Danmark bidraget med i alt 232,2 millioner kroner. Det gør Danmark til den største bidragyder efterfulgt af Storbritannien.

/ritzau/

Facebook
Twitter