Abdel til Danskernes Parti-formand: Vi kan jo ikke være venner, når du vil sende mig hjem

Journalist og debattør Abdel Aziz Mahmoud debatterede og hyggede sig på Folkemødet på Bornholm med formanden for Danskernes Parti.

Selvom de politisk er rygende uenige, kunne journalist og debattør Abdel Aziz Mahmoud godt hygge sig sammen med formanden for Danskernes Parti, Daniel Carlsen, på Folkemødet på Bornholm.

- Men vi kunne vel aldrig rigtig blive venner, vel? For du vil jo have, at jeg skal forlade landet, spørger Abdel den stærkt højreorienterede politiker og tidligere nazist.

- Jeg synes, at det er en forsimpling af tingene, men jeg tror også, det er fordi, vi taler så forskellige sprog, svarer Daniel Carlsen.

Daniel Carlsen havde inviteret Abdel Aziz Mahmoud til et debatarrangement på Folkemødet. Her sagde partiformanden direkte, at han mente, Abdel skulle sendes ud af landet - alene på grund af sin udenlandske baggrund. Enten til Palæstina, hvor han har rødder, eller "et nærområde", hvis det ikke kan lade sig gøre.

Alligevel fik Abdel inviteret Daniel Carlsen til DJ-battle i et festtelt senere på aftenen, hvor de to hyggede sig sammen.

- Men jeg kan ikke se, hvordan vi skulle kunne blive venner, når han ikke vil have, jeg skal være her i landet, siger Abdel Aziz Mahmoud til DR Nyheder.

Han oplevede Daniel Carlsen som en ung og flink mand, som han beskriver som både firkantet, stædig og naiv, men også lydhør og indigneret.

- Han griner hele tiden. Jeg var lidt mere på vagt og analyserede ham meget mere, end jeg normalt gør med andre mennesker.

- Folk tænker, at han må være et ondt menneske. I virkeligheden har han måske bare et meget firkantet verdensbillede. Han frygter at blive et mindretal i sit eget land. Det er en frygt, som vi skal tage alvorligt, siger Abdel Aziz Mahmoud.

Se klip fra programmet Daniel Carlsen for danskerne - Adgang med Abdel i videoen over artiklen, og se hele programmet her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk