Advokaten og konsulenterne: Mød tre af Riskærs nye folketingskandidater

Der er behov for noget nyt i dansk politik, mener en af kandidaterne.

Mogens Birkelund (t.v.), Martin Nordstjerne Rasmussen (midten) og Anette Prang (t.h.) er blandt de nye navne på Klaus Riskær Pedersens liste over kandidater.

Klaus Riskær Pedersen har i dag præsenteret seks nye kandidater, som skal være med til at tegne hans parti frem mod det kommende folketingsvalg.

Dermed er partiet nu repræsenteret i seks ud af ti valgkredse, og der er flere på bedding, lyder det.

DR Nyheder har talt med tre af de seks nye kandidater. Mød dem her.

1

Konsulenten

Mogens Birkelunds komptenceområde er energi- og miljø.

Mogens Birkelund stiller op i Østjyllands Storkreds og arbejder som selvstændig energikonsulent.

Han har tidligere været aktiv i de tidlige dage omkring Liberal Alliance. I Klaus Riskær Pedersen har han fået udpeget kompetenceområdet energi- og miljø.

Hvorfor har du valgt at stille op for Klaus Riskær Pedersen?

- Jeg har været inde og kigge i det politiske program og kan genkende mange af de ting, han siger. Og så føler jeg, at der er et behov for noget nyt i dansk politik.

Hvad er dine mærkesager?

- Jeg synes, det generelle program er interessant, men jeg er en energimand, så det er jo tiltagene omkring den grønne omstilling, elbilerne og alle de der ting, som jeg kan identificere mig med. At man ligesom siger, det skal være nu, der skal gøres noget.

2

Økonomen

Martin Nordstjerne Rasmussens kompetenceområde er job og arbejdsmarked. (© dr)

Martin Nordstjerne Rasmussen er partiets kandidat i Sjælland Storkreds.

Med erfaring som konsulent fra rekrutteringsbranchen er han blevet udpeget som partiets ordfører for job og arbejdsmarkedsområdet.

Hvorfor har du valgt at stille op for Klaus Riskær Pedersen?

- Jeg så jo et opslag, som så mange andre også har set, om at han søgte kandidater på forskellige områder, og jeg syntes, at det her med job og arbejdsmarked lød rigtig interessant, for det er noget, som jeg har arbejdet med i rigtig mange år.

Hvad er dine mærkesager?

- Vi vil arbejde for, at offentligt ansatte skal have mere selvstyre i forhold til kooperative arbejdsfællesskaber i det offentlige, hvor det er muligt.

- Og så skal beskæftigelsespolitik adskilles fra socialpolitik i praksis.

- Dem, som arbejder målrettet på at finde et job, skal man gøre noget for. Der skal vi effektivisere jobcentrene, som der er rapporter, der peger på, godt kunne køre bedre. Og i forhold til dem, som er uarbejdsdygtige, der skal vi se på, om de skal visiteres til borgerløn.

3

Advokaten

Anette Prangs kompetenceområde er borgerrettigheder. (© PRIVATFOTO)

Anette Prang er uddannet jurist og har siden 2009 arbejdet som advokat.

Hendes kompetenceområde i Klaus Riskær Pedersen er borgerrettigheder.

Hvorfor har du valgt at stille op for Klaus Riskær Pedersen?

- Det har jeg fordi, jeg ved gennemlæsning af partiets program kan se, at det ligger meget i tråd med mine holdning til samfundet og det at være borger i Danmark.

Hvad er dine mærkesager?

- Primært vil jeg jo sige, at partiets mærkesager er de ting, som jeg vil gå til valg på. Det vil sige ikke kun én ting, men flere områder. Jeg synes, der er så mange gode områder, som kan understøtte, at man som borger i Danmark kan få det bedre.

- Der er blandt andet den her underliggende holdning, som fremgår af hele partiprogrammet om, at der skal være mere borger og mindre stat.