Advokater kritiserer ny haste-stramning: To dage er ikke nok

Det skader ifølge formanden for Foreningen af Udlændingeretsadvokater lovgivningen, når Inger Støjberg (V) vil haste et lovforslag igennem folketingssalen.

Det kan også gå for hurtigt, lyder beskeden fra udlændingeretsadvokaterne til integrationsministeren. (Foto: © Simon Læssøe, Scanpix)

Det er stærkt kritisabelt, at regeringen forsøger at haste kompliceret lovgivning om reglerne for familiesammenføring igennem.

Sådan lyder meldingen fra formanden for Foreningen af Udlændingeretsadvokater, Jytte Lindgård.

Hun fik sammen med Amnesty International, Børns Vilkår, Dansk Socialrådgiverforening, Københavns Kommune og en lang række organisationer og myndigheder lovforslaget cirka klokken 12 i dag med en besked om at vende tilbage med eventuelle anmærkninger senest om to dage.

- Det er simpelthen ikke nok. Det er ekstrem kort tid og praktisk talt det samme som ikke at sende forslaget i høring overhovedet, siger formanden.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) vil fremover integrationsvurdere alle børn over seks år, der skal familiesammenføres med mor eller far. Det er en markant stramning i forhold til den eksisterende lovgivning.

- Det bliver endnu værre, når det er en stramning af en lovgivning, for så kræver det jo virkelig, at det bliver gennemarbejdet, siger Jytte Lindgård.

- Organisationerne vil jo gerne drøfte det med bestyrelsen og medlemmer, der har erfaring med området. Det kan man ikke nå på to dage, fortsætter hun.

Hastværket har ifølge Jytte Lindgård slet og ret den konsekvens, at lovgivningen bliver dårligere.

- Det gælder specielt de her lappelove, hvor man er langt nede i de enkelte afsnit i paragrafferne. Så kan ingen finde ud af, hvad der gælder. Man skal virkelig holde tungen lige i munden, når der hele tiden lappes på lovene, siger Jytte Lindgård.

Regeringen fremlægger det 28 sider lange lovforslag i folketingssalen i dag med håb om, at forslaget kan hastebehandles og vedtages på fredag.