Ældre Sagen lægger pres på DF og regeringen i skatteforhandlinger

De ældre bør ikke snydes for skattelettelser, lyder det fra Ældre Sagen, der vil have Dansk Folkeparti og regeringen til at sikre de ældre penge i de kommende forhandlinger med regeringen.

- Det er som om, at de ældre er luft for regeringen, siger Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup (tv), der er stærkt fortørnet over, at regeringen forbigår pensionister i sit skatteudspil. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Dansk Folkeparti og regeringen bør sørge for, at landets over en million pensionister også får noget ud af en skattereform. Sådan lyder det nu fra Ældre Sagen forud for de kommende skatteforhandlinger. Det er kun Dansk Folkeparti, der skal forhandle skat med regeringen, og det forventes, at der lander en aftale mellem de blå partier.

- Vi lægger pres på både Dansk Folkeparti og regeringen i den her sag. Jeg vi bede dem, der skal forhandle nu, om at skabe en ordentlig balance og fjerne den diskrimination, der ligger i regeringens skatteudspil. Dem uden for arbejdsmarkedet skal have en fuldstændig lige så stor andel af skattelettelser som dem, der er inde på arbejdsmarkedet, siger Bjarne Hastrup, der mener at de ældre vil kunne få del i skattelettelser ved at hæve personfradraget eller sænke bundskatten.

- Jeg sætter min lid til, at et flertal i Folketinget besinder sig, siger Bjarne Hastrup.

Ældre Sagens direktør er stærkt fortørnet over, at regeringens skatteudspil ikke indeholder skattelettelser til de grupper, der har forladt arbejdsmarkedet, men derimod til folk i beskæftigelse. I regeringens udspil lægges der blandet andet op til at fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget og indføre et nyt jobfradrag til de laveste arbejdsindkomster.

- Det er som om, at de ældre er luft for regeringen. Og det er altså 1,1 millioner mennesker, der har været på arbejdsmarkedet hele deres liv, der ikke får skattelettelser. Det er chokerende, siger Bjarne Hastrup.

Ført bag lyset

Men regeringens mål med skattereformen er, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde. Er det så ikke naturligt nok, at dem der har forladt arbejdsmarkedet ikke får skattelettelser?

- Nej, det er naturstridigt. Den eneste grund til, at regeringen har et råderum til skattelettelser er, at efterlønnere og pensionister bliver længere på arbejdsmarkedet. Derfor skal pensionister naturligvis også have andel i det råderum. Man skal ikke lave så grov en diskrimination af dem, der ikke er på arbejdsmarkedet. Regeringen må besinde sig og fjerne den diskrimination, siger Bjarne Hastrup, der samtidig er forarget over, at regeringen end ikke har beregnet på virkningerne for landets pensionister i sit skatteudspil.

- De ældre føres bag lyset, siger Bjarne Hastrup, der ifølge eget udsagn oplever at Ældre Sagen bliver bestormet af forargede ældre i kølvandet på præsentationen af regeringens skatteudspil.

- De ældre synes det er den største uretfærdighed, som de har set længe, bare se på vores Facebook-profil, hvor det vælter ind med kommentarer, siger Bjarne Hastrup.