Affære med 15-årig koster S-ordfører dyrt

Socialdemokraternes udenrigsordfører Jeppe Kofod trækker sig øjeblikkeligt fra alle poster. Årsagen er en påske-affære med 15-årig DSU'er. Kofod beklager meget og overvejer nu sin politiske fremtid.

En af Socialdemokraternes unge stjerner har nu taget en tænkepause efter en affære med en 15-årig DSU'er. (Foto: © Jens Nørgaard Larsen, Scanpix)

En affære med en kun 15-årig kvindelig DSU'er giver nu et af Socialdemokraternes unge håb et grimt hak i Karrieren: Udenrigsordfører Jeppe Kofod trækker sig øjeblikkeligt tilbage fra alle poster og holder en "tænkepause", meddeler han selv.MediaLinks:

Affæren fandt sted under et påske-arangement i DSU, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

- Jeg har undskyldt overfor alle involverede parter og er personligt dybt berørt af sagen, siger Jeppe Kofod, der har orienteret gruppeformand Carsten Hansen om sin beslutning.

"Manglende dømmekraft"

I en redegørelse skriver den 34-årige Jeppe Kofod selv, at han i påsken var gæste-oplægsholder på et DSU-kursustræf. Herpå forklarer han:

- Om aftenen ved en fest udviste jeg manglende dømmekraft ved at have et moralsk upassende forhold til en 15-årig pige. Ingen andre end mig er ansvarlige for episoden, som jeg bitterligt fortryder.

Besværliggør generationsskifte

Jeppe Kofods beslutning indebærer, at han øjeblikkeligt træder tilbage som Socialdemokraternes udenrigsordfører og desuden forlader alle sine udvalgsposter.

Hidtil har han i praksis delt ordfører-opgaven med den 62-årige Mogens Lykketoft, der nu alene må løfte opgaven. Kofod blev betragtet som hans arvtager, og hans uheld nu betyder i praksis, at et generationsskifte på et vigtigt område bliver i hvert fald udskudt.

Desuden betyder det skete, at en vigtig brik i partiets større generations-puslespil foreløbig er lagt til side. Hvornår den atter kommer i spil - hvis den overhovedet kommer det - er et åbent spørgsmål, i hvert fald at dømme efter en kommentar fra partigruppens formand.

"Utilgivelig opførsel"

I kommentaren bruger formanden for Socialdemokraternes folketingsgruppe, Carsten Hansen overordentlig barske ord om Jeppe Kofods optræden:

- Jeppe Kofods opførsel på Esbjerg Højskole var helt utilgivelig, og vi tager fuldstændig afstand fra hans handling, siger Carsten Hansen og fortsætter:

- Jeg har forstået, at Jeppe Kofod nu er sygemeldt. Det er rigtigt af ham nu nøje at overveje sin politiske fremtid.

I Folketinget siden 1998

Bornholmeren Jeppe Kofod, der er opstillet på Bornholm, har været medlem af Folketinget siden 1998. Han tog studentereksamen fra Bornholms Amtsgymnasium i Rønne i 1994 og læste siden socialvidenskab på RUC.

I 2006-07 havde han orlov fra Folketinget for at studere på Harvard universitetet i USA hvor han tog en master-grad i offentlig administration.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53aa17a86187a20e3c642e02