Afgående minister forlader politik: Denne gang er det for evigt

Venstres Peter Christensen stopper i politik – for anden gang på halvandet år.

Ministerieoverdragelse i Forsvarsministeriet. Peter Christensen stopper endegyldigt i politik efter at have givet psoten videre til Claus Hjort Frederiksen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Nu er det slut. Og denne gang er det alvor.

Afgående forsvarsminister Peter Christensen (V) stopper

endegyldigt
i politik. Det gør han klart i forbindelse med overdragelsen af Forsvarsministeriet til sin afløser, Claus Hjort Frederiksen (V).

Det er anden gang på blot halvandet år, at Peter Christensen annoncerer et stop i dansk politik. Første gang var efter

folketingsvalget
forrige sommer, hvor han ikke opnåede genvalg. Han kom dog tilbage i politik kort tid efter, da han afløste Carl Holst (V) som forsvarsminister.

Denne gang er det dog et uigenkaldeligt farvel til politik, siger han.

- Det er meget bogstaveligt ment. Jeg var egentlig på vej ud af politik, da jeg blev kaldt ind for at løse en opgave for regeringen. Den mener jeg, at jeg har løst. Blandet andet med køb af nye kampfly, der har skabt ro i Forsvaret.

- Og når nu der er et regeringsskifte, hvor jeg ikke fortsætter, så er det også nu, at det er naturligt for mig at sige tak. Ikke kun for denne gang, men for evigt i politik, siger Peter Christensen.

Løkke får nej, hvis han ringer

Hvad hvis Lars Løkke ringer igen om et år og tilbyder en ministerpost?

- Så takker jeg nej. Nu er det nok, siger Peter Christensen.

Peter Christensen blev første gang valgt i 2001 i Tønderkredsen. Han nåede i sin politiske karriere at være skatteordfører, finansordfører, politisk ordfører, skatteminister og senest altså forsvarsminister.

Han fortalte i aftes sin folketingskreds, at han ikke længere er kandidat, men han har endnu ingen planer for, hvad han nu skal lave.

Peter Christensen

afviser
, at han er skuffet, men lægger ikke skjul på, at han gerne var blevet på forsvarsministerposten.

- Jeg havde gerne fortsat. Alt andet ville være løgn.

- Men sådan er politik. Jeg har jo været med i 15 år, så jeg ved godt, at det går op og ned. Men det er også ud og ind og frem og tilbage, og det vil jeg ikke mere. Nu vil jeg ud og lave noget andet, siger Peter Christensen.

Facebook
Twitter