AFSTEMNING Hvad bliver den vigtigste opgave for en ny trekløverregering?

Syv emner skiller en måske kommende trekløverregeringen. Stem her om, hvad der er vigtigst.

Hvad ville du tage med til forhandlingsbordet på Marienborg? (Foto: © Òlafur Steinar Gestsson, Scanpix)

Lars Løkke Rasmussen skal i dag forhandle om en mulig trekløverregering med Liberal Alliances formand Anders Samuelsen samt De Konservatives Søren Pape Poulsen.

Anders Samuelsen har trukket partiets ultimative krav om mindre topskat tilbage, men der er dog stadig knaster mellem Venstre, Liberal Alliance og De Konservative, der skal afklares, før de tre partier kan indgå i en trekløverregering sammen.

Se en uddybelse af emnerne længere nede, og stem her om, hvad bliver den vigtigste opgave for en ny trekløverregering:

Skat Løkkes forslag om at sænke topskatten med fem procent op til en million kroner kan blive svær at gennemføre med DF som støtteparti. De Konservative ventes at have en række krav for at sikre tryghed på boligskatten.

Miljø

De Konservative forsøger at markere sig som det grønne parti i blå blok. K-formanden kom med et grønt ultimatum om lavere udledning af kvælstof i de kommende år i kølvandet på sagen om landbrugspakken, hvor striden gik på netop udledningen. LA er mere skeptiske.

Forsvar

De Konservative vil have markant flere kampfly og flere penge til forsvaret end de øvrige partier i blå blok. Men Lars Løkke Rasmussen har også for nylig luft tanken om, at forsvaret skal have tilføjet flere ressourcer.Den offentlige sektor Venstre og De Konservative gik til valg på nulvækst i den offentlige sektor, mens Liberal Alliance over syv år vil skære cirka ti procent af. DF står dog i vejen med valgløftet om vækst på 0,8 procent i det offentlige forbrug.Offentlighedsloven De Konservative har forlangt en række ændringer af offentlighedsloven, der begrænsede journalisters mulighed for at få aktindsigt, da den blev indført. Liberal Alliance stemte imod loven i 2013. Til januar bliver der åbnet op for debat om mulige ændringer.Retsforbeholdet Liberal Alliance anbefalede ligesom DF et nej til en afskaffelse af retsforbeholdet ved folkeafstemningen 3. december sidste år, mens Venstre og De Konservative var for.DR Blå blok vil gerne barbere DR ned, men der er uenighed om hvor meget. Venstre og Liberal Alliance er klar til at gå længst, mens De Konservative har nedtonet ambitionerne.Kilder: Ritzau, Berlingske.

Se det fulde overblik her: