Afstemning om Asmaa Abdol-Hamid

Enhedslistens medlemmer skal gennem en ny urafstemning. Det er nemlig medlemmerne der bestemmer, hvis der skal ændres på folketingskandidaternes placering. I realiteten bliver det en afstemning om Asmaa Abdol-Hamid.

Asmaa Abdol-Hamids folketingskandidatur skal afgøres ved urafstemning. (Foto: © Jørgen Skytte)

Enhedslistens medlemmer skal gennem en ny urafstemning. Medlemmerne skal igen tage stilling til, hvem der skal være partiets kandidater ved det næste folketingsvalg. I realiteten bliver det en afstemning om Asmaa Abdol-Hamid.

Hovedbestyrelsen i partiet indkaldte i sidste weekend til et ekstraordinært årsmøde for at afklare medlemmernes holdning til Asmaa Abdol-Hamid. Hun er opstillet som nummer to i København, hvilket giver hende Enhedslistens sjette mandat til Folketinget.

Begynder helt forfra

Men ifølge partiets vedtægter skal der holdes en vejledende urafstemning inden det ekstraordinære årsmøde.

- Beslutningen om folketingskandidaterne begynder forfra. Men vi bruger selvfølgelig de folketingskandidater, som vi har, siger Marianne Frederik, der er talsperson for Enhedslistens Hovedbestyrelse.

Årsmøde til november

Urafstemningen kommer til at gå stærkt. Forretningsudvalget indstiller, at det ekstraordinære årsmøde skal holdes den 17. november.

Årsmødet behøver ikke at rette sig efter resultatet af urafstemningen. Ved det ordinære årsmøde endte Asmaa Abdol-Hamid højere på kandidatlisten, end medlemmerne havde bestemt ved urafstemningen.