Aftale om skat klar før kritik

Aftalen om den særlige skat på store pensionsindbetalinger var klar før, Eyvind Vesselbo kritiserede ordningen, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl undrer sig over Eyvind Vesselbo. (© DR)

Aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti og regeringen om den særlige skat på store pensionsudbetalinger var klar, inden ordningen blev kritiseret af blandt andre Eyvind Vesselbo.

Det siger Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl.

- Jeg er da glad for, at der er fundet en model, han er glad for. Så kan jeg i mit stille sind undre mig over, at vi blev enige om denne model længe før, jeg hørte om Eyvind Vesselbos kritik, siger Kristian Thulesen Dahl.

Nogle vil slippe

Kristian Thulesen Dahl indrømmer, at der vil være nogle meget velstillede pensionister, som har fået store fradrag for pensionsindbetalinger, men alligevel ikke bliver ramt.

- Når vi ikke kan lave et fuldstændig milimeterretfærdigt skattesystem, hvor vi nærmest laver skattesystem på cpr-nummer, så må vi lade tvivlen komme folk til gode. Det er sådan, det må være, når vi vil være sikre på, at ingen bliver urimeligt beskattet, siger Kristian Thulesen Dahl.

Formålet med den særlige skat er, at undgå meget velhavende pensionister, der har fået store fradrag nu også får en skattelettelse oveni.