Aftale på plads: Fitnesscentre, svømmehaller og legelande kan åbne på mandag

Regeringen og Folketingets partier er enige om en ny aftale for indendørs træningsfaciliteter.

Steder som fitnesscentre og svømmehaller har været lukket siden marts, hvor regeringen lukkede samfundet ned for at undgå yderligere spredning af Covid-19. (Foto: Claus Bech/ Scanpix) (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

Fra på mandag er det igen muligt at svømme baner i landets svømmehaller og løfte vægte i fitnesscentrene.

Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om, at indendørs idræts- og foreningsliv kan genåbne fra på mandag. Det gælder blandt andet svømmehaller, træningscentre, lege- og badelande og spillehaller. Det sker som en del af fase 3 i genåbningen af samfundet.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan åbne op for, at danskerne igen kan komme ud i foreninger og idrætslivet og røre sig. Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, siger kulturminister Joy Mogensen (S).

- Regeringen har navigeret ud fra et forsigtighedsprincip, men der er også andet sundhed, vi skal have fokus på. Folkesundheden handler ligeledes om at komme ud og røre sig og føle det fællesskab, der er forbundet med det.

Siden marts har alle indendørs træningsfaciliteter været lukket som konsekvens af nedlukningen af samfundet på grund af coronavirus.

Retningslinjer på vej

Næste skridt er nu at få styr på retningslinjerne for genåbningen.

Kulturministeriet er i gang med at udarbejde retningslinjer i samarbejde med idræts- og foreningslivet og sundhedsmyndighederne.

Retningslinjerne vil blive offentliggjort på Kulturministeriets hjemmeside snarest muligt, lyder meldingen.

Ligesom ved tidligere genåbninger kommer retningslinjerne i sidste øjeblik. Kulturminister Joy Mogensen er ikke bekymret for, at det kan blive svært for nogle at åbne allerede fra på mandag.

- Retningslinjerne bliver lavet i tæt samarbejde med organisationerne derude, så mange af stederne er langt hen af vejen klar til at åbne, siger hun.

Opbakning fra alle partier

Tidligere i dag kunne DR Nyheder og flere andre medier fortælle om, at regeringen ønskede at åbne indendørs træningsfaciliteter fra på mandag.

Allerede der udtrykte flere partier opbakning til aftalen. Venstres idrætsordfører, Stén Knuth, er "meget tilfreds" med, at der igen kan komme gang i fitnesscentre, danseskoler og svømning.

- Alle har savnet fællesskaberne, de fællesskaber, som Danmark er bygget op af. Tak for samarbejdet til alle partier omkring dette, siger han i en pressemeddelelse.

Hos SF er man ligeledes glade for, at endnu en del af samfundet kan genåbne. Dog hæfter partiet sig ved, at man får lavet nogle klare retningslinjer.

- Det er dejligt, at vi er kommet så langt, at vi nu kan åbne for idrætten og foreningslivet, så børn, unge og voksne kan være aktive sammen. Tydelige og klare retningslinjer skal sikre, at det sker på en sundhedsfaglig måde, så vi også passer på hinanden, mens vi åbner op, siger Charlotte Broman Mølbæk, der er SF's kultur- og idrætsordfører.