Aftale sikrer sårbare unge hjælp efter 18-års fødselsdagen

Satspuljemidler går til bostøtteforløb og efterværn til sårbare unge over 18 år.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) glæder sig over, at der er afsat penge til at hjælpe unge, efter at de er fyldt 18 år. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Regeringen og satspuljepartierne er blevet enige om at bruge en del af de 300.000 kroner på såkaldt efterværn til anbragte og sårbare unge, så de fortsat får hjælp, efter de er fyldt 18 år.

- Vi sætter fokus på at forstærke efterværnet og sikre, at unge motiveres til at gå ind i en efterværnsindsats, når de skal videre fra en plejefamilie, siger børne- og socialminister Mai Mercado (K).

Fire til syv kommuner har mulighed for at søge satspuljemidler til en treårig periode. I den periode skal kommunen tilbyde efterværn, og være opsøgende over for unge, som ikke er interesseret i efterværn.

SF vil gøre efterværnet til et retskrav, men socialordfører Trine Torp stiller sig i første omgang tilfreds med den treårige ordning.

- Det er absurd, at de unge, der har det tungeste gods i rygsækken, dem forventer vi skal kunne klare sig selv fra den ene dag til den anden, når de fylder 18 år, siger hun og bakkes op af DF's Karin Nødgaard:

- Vi må ikke slippe dem. Vi skal sørge for, at der er et net, der samler dem op, så man ikke kan sige, at det hele efterfølgende var spildt.

/ritzau/

FacebookTwitter