Aftale skal fjerne patienter fra sygehusgange

Flere læger og flere sygeplejersker skal få overbelægningen på sygehusene ned.

Dagens aftale vil ikke fjerne senge på gangene på hospitalerne, men ifølge sundhedsminister Sophie Løhde vil den medvirke til det (arkivfoto). (Foto: Morten Stricker © Scanpix)

Regeringen har sammen med blå blok indgået en aftale, som fordeler 415 millioner kroner for at nedbringe overbelægningen på de medicinske afdelinger.

Ifølge sundhedsminister Sophie Løhde skal pengene sikre flere varme hænder på de medicinske afdelinger.

250 millioner kroner skal bruges til mere personale og udvidet åbningstid, og desuden skal der sikres et bedre flow på hospitalerne. Det skal blandt andet ske ved at ansætte nogle koordinatorer, som har overblik over belægningen på hospitalerne.

Der skal også afsættes penge til at skaffe et bedre overblik, det kan være elektroniske oversigtstavler, og så skal afdelinger med ledige senge hjælpe afdelinger med overbelægning.

Desuden skal indlæggelse af ældre med influenza bringes ned, og det skal ske ved at sikre direkte adgang til vaccine i tilfælde af en influenzapandemi.

- Overbelægning er dybt uværdig for de svageste patienter, siger hun.

Hun fastslår, at dagens aftale kun er første skridt på vejen til at nedbringe overbelægningen.

I alt er der afsat 1,2 milliarder kroner over tre år, og forligsparterne skal i foråret forhandle videre om anden del af pakken.

/ritzau/