Airbnb mødes med skatteministeren: Ny aftale er godt nyt for danske familier

Den amerikanske udlejningstjeneste skal mødes med Karsten Lauritzen i denne uge.

Den nye aftale om at sætte et loft over antallet af udlejningsdage på udlejningstjenester som Airbnb bliver mødt med positive toner af den amerikanske tjeneste selv. (Foto: GABRIELLE LURIE © Scanpix)

Det politiske flertals aftale om at sætte et loft over udlejninger på tjenester til korttidsudlejning er godt nyt.

Sådan lyder den første kommentar fra den amerikanske virksomhed Airbnb, som er blevet synonym med diskussionen om privatudlejning og politikernes ønske om at regulere området.

- Dagens udmelding fra Skatteministeriet er gode nyheder for danske familier, der gerne vil dele deres hjem, lyder det i en skriftlig kommentar fra Airbnb til DR Nyheder.

Aftalen betyder, at der indføres et udlejningsloft på 70 dage om året, omend det kan udvides til 100 dage, hvis politikerne ude i de enkelte kommuner siger ja til det. Det skal sikre, at der tages højde for lokale og regionale forskelle på, hvor stor boligmanglen er.

Et samarbejde på vej?

Antallet af dage har dog det forbehold, at udlejningstjenesten skal indberette til Skat. Hvis den ikke gør det, må du højst udleje 30 dage om året.

I dag samarbejder Airbnb ikke med de danske skattemyndigheder. Det kan dog hurtigt ændre sig, da der allerede er aftalt et møde i denne uge mellem det amerikanske selskab og skatteminister Karsten Lauritzen (V).

- Vi nærstuderer forslaget, men kan allerede nu sige, at vi støtter den danske regerings fremskridtsvenlige tilgang. Vi er meget optagede af arbejdet med at sikre, at Airbnb-værter kan nyde godt af disse innovative og fremtidssikrede regler, lyder det fra Airbnb.

Skatteministeren nærer forhåbninger om, at Airbnb vil samarbejde med Skat, for tjenesten har også på de indre linjer talt varmt om aftalen, fortalte han, da han tidligere i dag præsenterede den politiske aftale.

- Vi har aftalt en stor gulerod, hvis man vil indberette. Det har Airbnb sagt, de er positive overfor.

Bundfradrag hæves

Aftalen betyder blandt andet, at det skattefrie bundfradrag for udlejninger hæves til 28.000 kroner, såfremt tjenesten indberetter lejeindtægterne til Skat.

En gennemsnitslig dansk udlejer på Airbnb tjente sidste år lidt mere end 13.800 kroner på at udleje sin bolig på platformen, viser tal fra Airbnb selv. Den typiske udlejer har sin bolig udlejet 23 dage om året.

Sammen med aftalen indføres en målrettet kontrol med ed deleøkonomiske platforme og udlejere for at sikre, der bliver betalt skat, lyder det i aftaleteksten.

Facebook
Twitter