Airbnb: Vores danske udlejere vil meget gerne betale skat

Udlejningstjenesten frygter ikke, at loft over skattefri udlejning vil skræmme kunder væk.

9 ud af 10 danske Airbnb-værter har ifølge udlejningstjenesten selv efterspurgt en nem måde at indberette udlejningsindtægter på. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Fremover bliver danske Airbnb-værters lejeindtægter automatisk indberettet til skattevæsenet. Det skal sikre, at folk betaler den korrekte skat, når de lejer deres bolig ud.

Den nye aftale mellem regeringen og udlejningstjenesten betyder samtidig, at man får et skattefrit fradrag på 28.000 kroner årligt for at udleje sin bolig - og det må man gøre op til 70 dage om året.

Aftalen tillader en "fair og klar regulering", siger Patrick James Robinson, der Director of Public Policy hos Airbnb, og har forhandlet aftalen på plads med den danske regering:

- Af alle de drøftelser, vi har haft med regeringer i Europa og rundt omkring i verden de seneste par år, er denne aftale helt unik, fordi den både ser på fair regulering og skatter på indtægter.

- Det har været en unik drøftelse her i Danmark, der har været drevet af den generelle danske innovative tilgang.

Airbnb: Vores danske værter vil støtte aftalen

Den amerikanske nettjeneste har undersøgt, hvad danske Airbnb-værter synes om at få indberettet deres udlejninger til skattevæsenet automatisk. Og ifølge Patrick Jamens Robinson har flertallet netop efterlyst regulering:

- Danmark har et stærkt velfærdssamfund, og vi forstår, hvor vigtig skat er for den danske økonomi. Danskerne er meget åbne over for nye ting, og vi ved, hvor innovative de er – og også at vores værter her i Danmark vil støtte det.

- 90 procent af vores værter vil meget gerne have en nem og simpel måde at betale deres skat på, og det er derfor, vi mener, at Danmark absolut er det rigtige land at gøre det her i, siger han.

Gør denne aftale det lettere for jer at drive virksomhed i Danmark?

- Jeg vil nærmere sige, at det gør det nemmere at være Airbnb-vært i Danmark. Man får et klart og fair sæt regler, der er nemme at forstå, siger Patrick James Robinson.

Kan danne model for flere aftaler

Aftalen om rammerne for deleøkonomi skal udmøntes i lovgivning til efteråret, og derefter bliver den implementeret på Airbnb-hjemmesiden.

- Vi har stadig en del arbejde foran os omkring de tekniske detaljer, men jeg er glad for, at vi bliver den første virksomhed, der går med i sådan en aftale om data-deling, siger Patrick James Robinson.

Er det her den første af flere aftaler, I vil indgå med regeringer i andre lande?

- Det her er en rigtig god start, en fantastisk aftale, som måske kan blive en model for ikke bare andre europæiske lande, men lande verden over. Kombinationen af en klar og fair regulering og en simpel beskatning er noget, jeg tror, vi vil tale med mange andre lande om, siger Patrick James Robinson.

- Når det gøres rigtigt, er regulering godt for vores virksomhed. Det betyder, at folk kender reglerne, og regeringen er forsikret om, at det sker inden for en klar ramme.

Facebook
Twitter